24 de gorjeni cu fotovoltaice s-au racordat la distribuția CEZ. Au devenit prosumatori!

2856

Peste 4.500 de consumatori de energie electrică din județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Vâlcea și-au dorit să devină prosumatori și să beneficieze de finanțare nerambursabilă în cadrul „Programului privind instalarea de sisteme fotovoltaice pentru producerea de energie electrică”, demarat de către Ministerul Mediului, prin Administrația pentru Fondul de Mediu.
Din totalul de 26.000 de dosare depuse la nivelul țării, 4.500 au fost din aria operatorului Distribuție Oltenia, dintre care doar 1.800 de dosare au fost aprobate. 42 de prosumatori au fost deja racordați, până la sfârșitul lunii aprilie, la rețeaua Distribuție Oltenia. Dintre aceștia, 24 de prosumeri au fost racordați în județul Gorj.
Proiectul demarat de Ministerul Mediului a presupus acordarea unei finanțări nerambursabile de până la 90% din valoarea investiției, în limita a 20.000 de lei, diferența fiind suportată de către beneficiarul final, din surse proprii.
Prosumer este clientul final care deține instalații de producere a energiei electrice, a cărui activitate specifică nu este producerea energiei electrice, care consumă și care poate stoca și vinde energie electrică din surse regenerabile produsă în clădirea lui.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here