226 de cereri pentru subvenţia la încălzire, respinse

197

Până la sfârşitul lunii noiembrie, 5.944 de cetăţeni din municipiul Târgu-Jiu au depus cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire pentru sezonul rece 2012-2013. Dintre acestea, 226 au fost respinse pentru că persoanele care au solicitat ajutorul de încălzire nu au îndeplinit criteriile de acordare a acestui ajutor.

Aproape 6.000 de târgujieni au depus până la sfârşitul lunii noiembrie cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire pentru sezonul rece. Dintre solicitările depuse, 5.346 sunt pentru încălzirea cu gaze naturale şi 598 pentru încălzirea cu lemne. 226 dintre acestea au fost însă respinse după ce verificările efectuate au scos la iveală faptul că solicitanţii nu îndeplineau criteriile de acordare a ajutorului de încălzire. „După cum ştiţi, există nişte criterii pe care persoanele care depun aceste cereri trebuie să le îndeplinească. O parte din dânşii probabil că nu au ştiut sau au crezut că nu se pot face aceste verificări. Din cele 598 de cereri depuse pentru lemne a trebuit să dăm dispoziţie de respingere pentru 35 de cereri iar din 5346 de cereri pentru gaze au fost emise dispoziţii de respingere pentru 191 de cereri. Au fost respinse cererile persoanelor care aveau autoturisme cu capacitate cilindrică peste 1.600 cm cubi, pe care le-am depistat pe baza codului numeric personal la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, cu care am făcut verificare încrucişată pe toată baza de date. De asemenea, au mai fost respinse cereri depuse de persoane care aveau două proprietăţi sau terenuri de peste 1.000 de metri pătraţi, care sunt impozitate la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale. Nu înseamnă foarte mult dar nicio persoană care nu îndeplineşte criteriile nu poate să creadă că va putea să beneficieze de ajutor pentru că verificările se fac şi se fac foarte bine”, a precizat Teodora Ciobanu, Direcţiei Publice pentru Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu.

Peste 6.000 de cereri, depuse anul trecut
Potrivit reprezentanţilor DPPS Târgu-Jiu, anul trecut, până la aceeaşi dată, au fost depuse 455 de cereri pentru lemne şi 5573 pentru gaze. Din aceleaşi considerente ca şi în acest an, 257 de cereri au fost respinse – 37 de cereri pentru lemne şi 230 de cereri pentru gaze. Cererile pentru subvenţii la căldură pot fi depuse pe întreg parcursul sezonului rece, subvenţia regăsindu-se pe factura lunii următoare celei în care se depun documentele.
R.L.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here