225 de tineri gorjeni au optat pentru instituţiile de învăţământ militar

165

Peste două sute de tineri din judeţul nostru au trecut pragul Centrului Militar Judeţean (CMJ) Gorj, pentru a-şi depune dosarele de participare la examenele de admitere în instituţiile de învăţământ militar. 97 de candidaţi au optat pentru colegiul militar liceal, 77 pentru instituţiile militare de învăţământ superior şi 51 pentru învăţământul postliceal.

În pofida faptului că armata nu mai este obligatorie, tinerii gorjeni sunt atraşi, totuşi, de acest domeniu, fiind dornici să urmeze o carieră militară. Atraşi de beneficiile unei astfel de cariere, gorjenii au profitat din plin de perioadele de recrutare. Astfel, aproape o sută de tineri au optat pentru colegiul militar liceal. „Pentru colegiul militar liceal, 97 de tineri gorjeni şi-au manifestat dorinţa de a participa la examenul de admitere, în cursul zilei de 8 iulie făcându-se ierarhizarea şi admiterea acestora pe locurile scoase la concurs la Colegiul Militar Liceal „Mihai Viteazul” Alba-Iulia şi Colegiul Militar Liceal „Dimitrie Cantemir” Breaza”, precizează locotenent-colonel Dan-Eugen Milcu, ofiţer cu relaţiile publice în cadrul CMJ Gorj.

Zeci de candidaţi la învăţământul universitar
Absolvenţii de liceu care doresc să îmbrăţişeze o carieră militară susţin, în această perioadă, probele de selecţie. Nu mai puţin de 77 de candidaţi sunt înscrişi. „Pentru instituţiile militare de învăţământ universitar s-au înscris 77 de tineri din Gorj, care în această perioadă susţin probele de selecţie la Centrul Zonal de Selecţie şi Orientare Alba-Iulia. De asemenea, pentru învăţământul postliceal, în speţă, şcolile de maiştri militari şi subofiţeri s-au înscris 51 de gorjeni, 44 pentru maiştri militari şi 7 pentru subofiţeri”, declară locotenent-colonel Dan-Eugen Milcu, ofiţer cu relaţiile publice în cadrul CMJ Gorj.

Patru persoane la cursuri de formare a subofiţerilor
Pentru cursul de formare a subofiţerilor în activitate pe filiera indirectă s-au înscris trei băieţi şi o fată. Ei doresc să participe pe locurile scoase la concurs pentru armele Muzici Militare şi Sanitari.
Nu doar bărbaţii sunt dornici să îmbrace haina militară, ci şi femeile, pe listele cu candidaţi regăsindu-se şi femei.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here