22 de microbuze achiziționate de autoritățile județene au trecut în patrimoniul primăriilor

692

Primul lot de 22 de microbuze electrice destinate transportului elevilor care au ajuns în județul nostru în luna mai a acestui an, grație achiziționării acestora de către Consiliul Județean Gorj, prin PNRR, au fost trecute în patrimoniul primăriilor.

În ședința extraordinară de Consiliu Județean, de la începutul acestei săptămâni, consilierii au aprobat un proiect de hotărâre ce prevede transferul dreptului de proprietate și transmiterea din evidența patrimonial – contabilă a UAT – Județul Gorj în evidența patrimonial – contabilă a unităților administrativ-teritoriale beneficiare a bunurilor mobile – mijloace fixe (22 buc. microbuze electrice pentru transportul elevilor), achiziționate în cadrul proiectului ”Microbuze electrice pentru elevii județului Gorj”, Cod 20, implementat în baza Contractului de finanțare nr. 11998/12.09.2023.
Investiția a avut un buget de peste 30 de milioane de lei. Cele 22 de microbuze electrice au fost deja predate autotorităților din următoarele localități: Negomir, Roșia de Amaradia, Glogova, Slivilești, Dănciulești, Drăgotești, Prigoria, Baia de Fier, Bălești, Borăscu, Căpreni, Crasna, Licurici, Logrești, Vladimir, Bumbești-Pițic, Hurezani, Polovragi, Runcu, Stănești, Peștișani și Săulești. Acestea vor fi utilizate pentru transportul elevilor începând cu anul școlar 2024-2025.
Este de precizat faptul că luna trecută, încă un lot de cinci microbuze electrice au ajuns în județul Gorj, achiziționate prin același proiect de către Consiliul Județean. Autovehiculele au ajuns în comunele Bolboși, Berlești, Stejari, Văgiulești și Drăguțești.
Obligațiile UAT-urilor după primirea în patrimoniu a microbuzelor sunt următoarele: ”capacitatea de conectare la rețeaua de curent electric a școlii/a UAT-ului, în localitatea pentru care se cere microbuz electric, în cazul în care în localitatea respectivă nu există deja o stație de încărcare funcțională; asigurarea stației de încărcare funcțională având parametrii și caracteristicile tehnice solicitate de către furnizorul microbuzelor școlare și comunicate de către Consiliul Județean Gorj; stația de încărcare să fie amplasată în loc public; asigurarea, pe o durată de minimum 4 ani, a resursei umană (șofer), costurile de reparații și întreținere a microbuzelor, precum și costurile de alimentare; microbuzul școlar va fi utilizat exclusiv pentru transportul școlar al elevilor către și dinspre unitatea școlară de învățământ preuniversitar de pe raza unității administrativ-teritoriale”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.