22.000 euro pentru “Cuminţenia Pământului”

290

Suma care s-a strâns până acum din donaţii pentru achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi, “Cuminţenia Pământului” este de doar 22.000 euro. Prin intermediul subscripţiei publice, Ministerul Culturii speră să strângă suma de 6 milioane euro, campania derulându-se în perioada 11 aprilie-30 septembrie.
În această perioadă, şi autorităţile locale şi judeţene din Gorj vor face donaţii pentru sculptura brâncuşiană. “Din informaţiile mele, până în momentul de faţă nu s-a strâns mare lucru, dar o să dăm şi noi un semn şi vom începe cu autorităţile locale care să fie prezente şi să facă donaţii. Vor merge să doneze reprezentanţi ai Prefecturii, Consiliului Judeţean şi Primăriei Târgu-Jiu, pentru a da un mic exemplu. O să apelăm şi la cetăţeni să meargă şi să facă donaţii”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu-Jiu.
Pe 16 martie, Guvernul a anunţat public intenţia de a achiziţiona sculptura “Cuminţenia Pământului”, una dintre cele mai importante lucrări din opera lui Constantin Brâncuşi, printr-un efort comun susţinut de stat şi de cetăţenii României. Subscripţia publică are ca obiectiv colectarea sumei de 6 milioane euro, bani care se vor adăuga celor 5 milioane alocate de Guvern pentru achiziţia sculpturii.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here