213 medici au prescris reţete electronice, în octombrie

112

În doar câteva luni de la implementare, sistemul de prescripţie electronică a început să devină o obişnuinţă pentru medicii gorjeni, dar şi pentru farmacişti. Astfel, numărul reţetelor electronice eliberate de farmacii a crescut de la 1,42% în luna iulie, la 74,61% în luna octombrie. Numărul furnizorilor care au prescris astfel de reţete a ajuns la 213 în octombrie, pornind de la 52, câţi au fost în prima lună de implementare a sistemului.

Cadrele medicale din judeţul nostru încep să se obişnuiască din ce în ce mai mult cu prescripţia electronică. De la începutul lunii iulie, când s-a introdus sistemul electronic de prescriere a reţetelor medicale, şi până în prezent, s-a observat o creştere constantă atât a medicilor care prescriu reţete electronice, cât şi a numărului farmaciilor care le eliberează. Conform raportărilor făcute la de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, pe parcursul lunii octombrie, din totalul reţetelor eliberate, 74,61% au fost electronice. Potrivit conducerii CJAS Gorj, „ca urmare a implementării sistemului de prescripţie electronică, la nivelul judeţului Gorj, numărul reţetelor electronice eliberate de farmacii a crescut de la 1,42% în luna iulie 2012, la 22,95% în august, 56,46% în septembrie, ajungând la 74,61% în octombrie”.

Suport telefonic şi online oferit de CJAS
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a pus la dispoziţia medicilor prescriptori şi a farmaciştilor cu care se află în contract un sistem de suport local care funcţionează de la momentul lansării sistemului electronic de prescriere a reţetelor. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj răspunde solicitărilor venite atât telefonic, cât şi prin e-mail, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 08:00 – 20:00. Problemele care nu se pot rezolva şi lămuri la acest nivel vor fi înaintate prompt de către CJAS Gorj, prin e-mail, nivelului 2 de suport, aceasta trimiţând răspunsurile înapoi la CJAS. Numerele de telefon la care medicii şi farmaciştii pot face sesizări sunt: 0724 975315 şi 0723 837925, iar adresa de e-mail este: info_cas@targujiu.rdsnet.ro. Preşedintele CJAS Gorj spune că cele două numere de telefon pot fi apelate în continuare de către medicii şi farmaciştii care întâmpină dificultăţi în privinţa utilizării prescripţiei electronice.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here