21 de elevi, în practică la IJJ Gorj

362

21 de elevi din anul I ce studiază la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi de la Drăgăşani se află în această perioadă la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gorj unde efectuează un stagiu de practică.

De săptămâna trecută, un număr de 21 de elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi “Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani se află într-un stagiu de practică în cadrul IJJ Gorj.
“Începând cu această săptămână, la nivelul Inspectoratului a fost repartizat un număr de 21 de elevi, anul I, de la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi Drăgăşani care vor desfăşura stagiul de practică după un program de învăţământ întocmit la nivelul instituţiei care vor desfăşura activităţi practice pe linie de ordine publică, repartizaţi fiind în cadrul structurilor de ordine publică din municipiul Târgu-Jiu şi din judeţ sub coordonarea tutorilor profesionali care desfăşoară astfel de activităţi”, a declarat şeful IJJ Gorj, Eugen Ţambrea.
Viitorii jandarmi îmbrăţişează cu drag această meserie, fie că dorinţa lor a pornit de la alţi membri ai familiei care activează în structurile MAI, fie că şi-au ales cariera prin propria voinţă.
“Am ales această carieră pentru că, încă de când eram copil, mi-au plăcut exerciţiile militare, iar ulterior, pe parcursul înaintării în vârstă, şi odată ce am avut ocazia să aleg, am ales Jandarmeria pentru că ordinea şi disciplina mă reprezintă. Dacă eşti punctual, ordonat şi responsabil, este o muncă foarte plăcută şi a fi jandarm este ceva frumos pentru mine, vreau să înaintez în carieră şi după repartizare sper să ajung acasă.
Nu am pe nimeni în familie care să fie în structuri militare, dar am ales asta pentru că mi-a plăcut şi mă reprezintă”, a spus emoţionat Alexandru Mihaescu, 23 de ani, originar din comuna Bîlteni, judeţul Gorj.
La finalul stagiului de practică, tutorii profesionali vor întocmi fişe de evaluare în care se vor consemna note, ce ulterior vor fi transmise la unitatea de învăţământ de unde provin elevii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here