2014PE, Ponta: Dacă veți considera că eu trebuie să fiu acel candidat la Președinție, voi candida

637

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a prezentat, sâmbătă, viziunea sa cu privire la profilul unui “adevărat președinte al României”, afirmând că dacă colegii săi din alianța electorală PSD-UNPR-PC vor considera că se potrivește, atunci va candida la alegerile prezidențiale din noiembrie.

În 2004, în 2009 am luptat cu toate puterile mele ca Traian Băsescu să nu ajungă președintele României, pentru că eu cred că un președinte adevărat este unul care unește și nu dezbină, este unul care ne face cinste și nu ne face de rușine, care își iubește compatrioții și manifestă solidaritate față de pensionari, de militari, de jandarmi, de profesori, de medici, de toți cei care muncesc în această țară. Un adevărat președinte este cel care promovează dialogul în special cu cei care nu sunt de acord cu el. Un președinte își iubește și își respectă propria familie, dar respectă și familia oricărui alt om. Cred în această valoare. (…) Eu cred că România are nevoie de un președinte care crede și se teme de Dumnezeu, care poate să spună ‘Am greșit’, ‘Îmi cer iertare’. (…) Eu cred că împreună cu dvs. vom găsi acel președinte și îl vom sprijini pentru a face toate aceste lucruri pe care românii le așteaptă. Voi fi, ca și în 2004 și în 2009, în prima linie a acestei bătălii. De data asta cred că voi câștiga, vom câștiga. Dacă veți considera că eu trebuie să fiu, bineînțeles că voi fi acel candidat”, a precizat Ponta.

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat sâmbătă că Victor Ponta are obligația să ajungă președintele României pentru că aparține unei generații noi de politicieni care a imprimat o altă mentalitate în politica românească.
“Există o întreagă generație care la Revoluția din 1989 avea 16-17-18 ani, generația care a dat un curs diferit destinului României. Sunt în această sală președinți de partid, miniștri, candidați, lideri de organizații, simpli membri care s-au format ca oameni în anii dificili de după căderea comunismului. În 25 de ani s-a schimbat o generație, iar odată cu ea s-a schimbat și o mentalitate. Această generație a crescut cu fața spre viitor, iar Victor Ponta face parte din această generație care a imprimat o altă mentalitate în politica românească. Tocmai din acest motiv cred că Victor Ponta are obligația să ajungă președintele României pentru ca România să aibă parte de o adevărată schimbare, una clară, ireversibilă și absolut necesară pentru întreaga societate românească, pentru a fi mândri că suntem români”, a spus Oprea, la lansarea candidaților Alianței PSD-UNPR-PC.

El a adăugat că marele atu al alianței este că aceasta are cea mai mare resursă de competență și cea mai fermă voință de a o pune în sprijinul României.

La rândul său, președintele PC, Daniel Constantin, a afirmat că Victor Ponta are tot sprijinul conservatorilor în cursa pentru alegerile prezidențiale.
Dupa Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here