200 de voluntari au luptat și au învins gunoiul din Rovinari! Primarul Filip: “Am umplut 600 de saci, este cea mai mare acțiune de curățenie din județ”

343

Elevii școlilor din oraș, angajații Primăriei Rovinari, salariații unui SRL, membrii Asociației Pentru Rovinari și ai Clubului Sportiv Jiul Rovinari au strâns, la finalul săptămânii trecute, împreună gunoiul din localitate. În urma amplei acțiuni de ecologizare, declanșate de primarul de Rovinari, Robert Filip, s-au colectat 600 de saci cu gunoi. Acțiunea a fost un succes a spus edilul orașului, pregătit să repete periodic demersul voluntar care a reușit să adune 200 de persoane.

La Rovinari, acțiunea de curățenie a debutat la ora 8.00 dimineața, când voluntarii au început să se adune în fața primăriei orașului, răspunzând prompt la apelul public, lansat de primarul localității Robert Filip. După ce persoanele doritoare să participe la curățenie – puțin peste 200– au primit mănuşi și saci, organizatorii au făcut instructajul de siguranţă şi au distribuit traseele din oraș coordonatorilor, în general cadre didactice, sportivi, funcționari, vizate fiind zona stadionului, intrarea în localitate, zona de picnic, zona blocurilor ANL, dar și centrul orașului. Participanții și-au intrat rapid în mână și au început să umple sacii cu sticle de plastic, hârtii, ambalaje și alte resturi abandonate neglijent de cetățeni pe domeniul public.
“Acțiunea este binevenită, ne bucurăm că sunt cetățeni conștienți că trebuie să avem un oraș curat, iar toți cu care ne-am întâlnit ne-au încurajat în acest sens. Gunoaiele se înmulțesc și nu este doar treaba primăriei să le colecteze”, a declarat unul dintre tinerii participanți la acțiune.

Primar de dat exemplu
De altfel, chiar primarul localității Robert Filip a condus unul dintre grupurile care au curățat, în câteva ore, orașul de gunoaiele aruncate neglijent. “Am avut 600 de saci. La nici trei ore de la începerea acțiunii toți erau plini, în plus au fost voluntari care au pus gunoiul direct în remorca adusă special pentru acțiune. Le mulțumesc frumos cetățenilor din Rovinari, care au venit vineri să ne ajute la cea mai mare acțiune de curățenie făcută până acum în județul Gorj. Mulțumesc celor de la Clubul Sportiv Jiul Rovinari 2016, Asociației Pentru Rovinari, personalului ACS S.R.L, Școlii Gimnaziale Nr.1, liceului Gheorghe Tătărăscu și, nu în ultimul rând, personalului Primăriei Rovinari. Împreună facem lucruri bune pentru un oraș curat și civilizat. «Oamenii buni fac orașul să râdă»”, a declarat edilul orașului, Robert Filip, la finalul acțiunii de curățenie.

La acțiune nu au participat, din păcate, reprezentanții Opoziției, invitați de edil să curețe orașul de gunoaie, cu atât mai mult cu cât la acțiunea demarată anul trecut, Robert Filip a fost acuzat de respectivii că, prin demersul respectiv, acesta și-ar face campanie electorală.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here