200 de joburi, la dispoziţia gorjenilor prin Eures

273

Angajatorii din Spaţiul Economic European oferă în această perioadă, prin reţeaua EURES, aproximativ 200 de locuri de muncă. Gorjenii care au disponibilitatea să lucreze în străinătate sau îşi doresc un job mai bine plătit, pot opta pentru ofertele firmelor din Uniunea Europeană. Astfel, Germania oferă 97 de locuri de muncă, dintre care 80 pentru asistenţi medicali generalişti, 15 pentru factori poştali, un loc de ospătar şi unul de bucătar. Şi Suedia pune la dispoziţie un număr de 20 de locuri pentru lucrători finisori în construcţii, 20 de posturi pentru femei de serviciu, 15 joburi pentru vopsitori auto, zece pentru mecanici auto şi tot atâtea pentru dulgheri. Cehia caută 15 şlefuitori, pilitori, zece croitorese, cinci fierari şi doi sculeri. Totodată, Bulgaria caută zece lăcătuşi-matriţeri, zece mecatronişti, trei tehnicieni-mecanici, doi tehnologi şi un inginer echipament instrumental.
De asemenea, un patron din Marea Britanie caută doi ingineri software, patru asistenţi medicali, un infirmier, un administrator sistem informatic şi un dezvoltator software. Şi o firmă din Belgia are nevoie de zece asamblori profile, jaluzele şi uşi de aluminiu, trei operatori cabină de vopsit cu pulverizare automată, doi şoferi camion, doi vopsitori, un mecanic autobuz, un analist funcţional, un dezvoltator software şi un inginer proces automatizare. Alte două ţări cu oferte de lucru sunt Norvegia, care caută doi bucătari preparate indiene, Spania care solicită doi operatori în industria artei grafice la maşini de etichetare şi Polonia pentru care se caută cinci testeri jocuri de socializare.
Pentru a se înregistra în baza de date a serviciului EURES, doritorii gorjeni trebuie să se prezinte la sediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj cu un dosar care să conţină cazierul judiciar, o adeverinţă de la medic “apt de muncă, clinic sănătos” şi buletinul. Reţeaua EURES oferă persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă şi angajatorilor o varietate de servicii: obţinerea unui job în statele membre Uniunii Europene, servicii gratuite de mediere privind încadrarea în munca în străinătate, informaţii detaliate asupra posturilor adecvate, asigurarea unui grad ridicat de transparenţă.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here