20 de gorjeni, interesaţi să lucreze în sectorul construcţii din Israel

335

Cetăţenii români pot obţine locuri de muncă în construcţii, în Israel. Angajarea se face în baza Protocolului privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcţiilor în Statul Israel, încheiat la 24 iunie 2014 între Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice din România şi Ministerul Afacerilor Interne din Israel. Protocolul este pus în aplicare de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din România şi Autoritatea pentru Populaţie, Emigrare şi Frontieră din Israel.

Gorjenii interesaţi să lucreze în sectorul construcţii din Statul Israel se pot adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), numărul celor care au făcut acest lucru ajungând deja la aproape 20. “Din judeţul Gorj, aproximativ 20 de persoane s-au interesat pentru un loc de muncă în Israel, dar nu toţi au venit cu dosarul de înscriere, unii pentru că nu au acceptat salariul oferit, alţii pentru că nu au îndeplinit condiţiile de vârstă ori au mai lucrat în Israel. Ca statistică, putem spune că opt persoane au venit cu dosar pentru a lucra în Israel, şase persoane au fost admise pentru proba de lucru, trei persoane au trecut etapele privind proba de lucru, vizita medicală, fiind acum în faza de obţinere a vizei pentru ca în luna august să plece să lucreze în Israel. Cele trei persoane din Gorj ce vor pleca spre Israel la lucru, au următoarele meserii: zidar tencuitor şi fierar betonist”, a declarat Diana Văduva, purtător de cuvânt în cadrul AJOFM Gorj.

Diverse condiţii pentru selecţie
Persoanele interesate trebuie să aibă calificare/experienţă în meseriile: dulgheri pentru cofraje de construcţie industrializată (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie); fierari – betonişti, îndoirea fierului (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie); zidari – faianţari, acoperirea podelelor şi pereţilor cu faianţă (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie); zidari – tencuitori pentru lucrări de tencuit. De asemenea, gorjenii interesaţi trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să nu fi lucrat anterior în Israel; să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja în această ţară, cu excepţia fraţilor; să nu aibă cazier judiciar; să fie apţi psihic şi fizic de muncă intensă în condiţiile climatice specifice statului de destinaţie, inclusiv muncă la înălţime şi manipulare de greutăţi; să nu sufere de anumite boli cronice.
Contractele de muncă se încheie pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire până la o durată maximă de 63 luni. Salariu lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari americani.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here