191 medici au prescris reţete electronice în septembrie

162

Medicii gorjeni încep să se obişnuiască din ce în ce mai mult cu prescripţia electronică. În luna septembrie, 191 de medici au prescris reţete electronice. De altfel, în aceeaşi lună, la nivelul judeţului nostru, din totalul reţetelor eliberate, 56,46% au fost electronice.

De la începutul lunii iulie, când s-a introdus sistemul electronic de prescriere a reţetelor medicale, şi până în prezent, din cei 198 de medici de familie gorjeni, doar 22 nu au prescris nicio reţetă electronică, iar cinci au prescris doar câte una. Pe parcursul lunii septembrie, 191 de furnizori de servicii medicale au prescris reţete electronice. În aceeaşi perioadă, au fost eliberate 27.026 prescripţii electronice, dintr-un total de 47.863 reţete eliberate. Astfel, în această lună 56,46% din reţetele eliberate au fost electronice.

Suport telefonic şi online oferit de CJAS
Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj a pus la dispoziţia medicilor prescriptori şi a farmaciştilor cu care se află în contract un sistem de suport local care funcţionează de la momentul lansării sistemului electronic de prescriere a reţetelor. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Gorj răspunde solici