19 persoane din Tg-Jiu, Motru, Tg-Cărbunești, Rovinari și Bumbești-Jiu, amendate pentru că nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19

40863

În ultimele 24 de ore, polițiștii gorjeni au aplicat 213 sancțiuni pentru nerespectarea condițiilor în care se poate realiza circulația persoanelor. Valoarea totală a amenzilor este de 228.610 lei. De asemenea, jandarmii gorjeni au verificat dacă este respectată interdicția de a părăsi locația de izolare, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID -19, la un număr de peste 300 de persoane. “Au fost sancționate contravențional 19 persoane, din Târgu-Jiu, Motru, Târgu-Cărbunești, Rovinari și Bumbești-Jiu, întrucât nu au respectat măsurile de prevenire a răspândirii virusului COVID-19. Valoarea totală a amenzilor aplicate de jandarmi se ridică la suma de 12.450 de lei. Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean 《Tudor Vladimirescu》 Gorj au executat misiuni de menținere a ordinii publice în zona a nouă centre de carantină, precum și însoțirea a cinci transporturi de persoane spre centrele de carantină sau în tranzit pe raza județului Gorj. Forțele de ordine desfășoară în continuare misiuni specifice, în vederea prevenirii răspândirii COVID-19. În acest context, facem apel la cetățenii județului Gorj să respecte prevederile Ordonanței Militare nr.3/24.03.2020, privind condițiile în care se poate realiza circulația persoanelor”, se precizează într-un comunicat al Direcției de Sănătate Publică Gorj.

Circulația persoanelor care au împlinit vârsta de 65 de ani, în afara locuinței, este permisă numai între orele 11.00 – 13.00, pentru următoarele motive: deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice; deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță; deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea unui minor, asistența altor persoane vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul decesului unui membru de familie; deplasări scurte, în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individuală a persoanelor, cu excluderea oricăror activități fizice colective, cât și pentru nevoile animalelor de companie/domestice.

Astăzi, la ora 14.00, la nivelul județului Gorj, se aflau în autoizolare la domiciliu 3.275 de persoane și 245 în carantină.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here