19 intervenţii ale ISU Gorj în minivacanţa de 1 mai

264

În perioada 30 aprilie – 4 mai 2015, echipajele profesioniste ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj au intervenit la 19 solicitări.

În 15 dintre cele 19 situaţii a fost solicitată intervenţia echipajelor SMURD. De asemenea, s-au mai înregistrat două solicitări pentru stingerea incendiilor şi două solicitări pentru alte intervenţii. Cele două incendii pentru stingerea cărora a fost nevoie de intervenţia pompierilor au izbucnit în dimineaţa zilei de 2 mai, pe raza comunelor Runcu şi Peştişani. La Runcu, o persoană neidentificată încă a dat foc unui depozit de furaje. Flăcările au distrus depozitul de furaje construit din lemn pe o suprafață de aproximativ 250 mp; au mai ars, de asemenea, circa 25 mc lemn şi aproximativ două tone de plante furajere. Pentru stingerea incendiului au intervenit două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu-Jiu.
La Peştişani, intervenţia pompierilor a fost solicitată după ce casa unui localnic din satul Frânceşti a fost cuprinsă de flăcări din cauza unui scurtcircuit apărut ca urmare a unui conductor electric defect sau neizolat corespunzător. Incendiul a fost lichidat de două echipaje din cadrul Gărzii de Intervenţie Tismana. Au ars însă mai multe obiecte de mobilier şi articole de îmbrăcăminte şi lenjerie, aflate în una din camere, mansarda şi acoperişul casei pe circa 20 mp.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here