19 bărbaţi au optat pentru creşterea copilului pe noua lege

236

indemnizatiePotrivit conducerii Agenţiei Judeţene pentru Prestaţii Sociale (AJPS) Gorj, în primul trimestru al acestui an, au fost depuse un număr de 45 de cereri pentru drepturile prevăzute de OUG nr. 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor. “Toate dosarele au fast soluţionate în mod favorabil, neexistând respingeri”, a declarat Monica Podaru, directorul AJPS Gorj.

Conform situaţiei furnizate de aceasta, la nivelul judeţului nostru, pe noua lege trei beneficiari bărbaţi primesc indemnizaţia lunară aferentă concediului pentru creşterea copilului în vârstă de pâna la un an. De asemenea, indemnizaţia lunară aferentă concediului pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani a fast acordată unui număr de 36 de beneficiari, dintre care 10 bărbaţi şi 26 de femei. Probleme nu au fost nici la acordarea stimulentului de inserţie, care conform directoarei Monica Podaru, acesta este în cuantum lunar de 500 lei pentru perioada rămasă până la împlinirea de către copil a vârstei de doi ani. Acesta din urmă a fast acordat unui număr de şase beneficiari bărbaţi gorjeni.

“La nivelul judeţului Gorj, primele plăţi pe noua lege şi pentru indemnizaţiile aprobate de la începutul anului şi până în prezent, se vor face chiar astăzi celor care au optat prin mandate poştale şi până mâine vor primi banii şi cei care au dorit să-i primească în conturile deschise pe la diferite bănci”, a precizat directoarea Monica Podaru.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here