19 aprilie, ultima zi de depunere a cererilor pentru Euro 200

732

Programul ,,Euro 200” pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare se derulează şi în acest an. Termenul-limită pentru depunerea cererilor este 19 aprilie 2019, inclusiv. În 2018, la nivelul județului Gorj au existat doar trei beneficiari.

Beneficiarii acestui program sunt elevii/studenţii din învăţământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 de lei pe membru de familie. Ajutorul financiar reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer, calculat la cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a lunii precedente, fără a depăşi valoarea computerului achiziţionat. Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.
,,În anul 2019 se impune modificarea modelului bonului valoric pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare, astfel încât bonurile valorice emise în anul 2018 și anulate să nu fie folosite în anul curent.
Din motive de siguranță, în fiecare an, acest model se modifică, în sensul schimbării culorii și seriei.
Drept urmare, în anul 2019, pentru securizare, culoarea fundalului bonului valoric va fi roşu”, se arată în documentul transmis de Ministerul Educației.
Calendarul pentru 2019 este următorul:
– depunerea cererilor – până la 19 aprilie
– evaluarea cererilor de către comisiile din unităţile şi instituţiile de învăţământ împreună cu comisiile de anchetă socială – 22 aprilie – 13 mai
– centralizarea cererilor la Comisia centrală, prin intermediul portalului dedicat – 14 mai – 24 mai
– afişarea pe portalul Ministerului Educaţiei Naționale a listei de cereri eligibile – 31 mai
– afişarea în fiecare unitate de învăţământ a listei beneficiarilor – 5 iunie
– depunerea contestaţiilor – 6 iunie
-afișarea rezultatului contestațiilor pe portalul dedicat și în fiecare unitate de învățământ – 21 iunie
– afişarea pe portalul Ministerului Educaţiei Naționale a listei de beneficiari aprobată prin ordin de ministru – 4 iulie
A.C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here