187 de bilete de tratament, distribuite de CJP Gorj

588

Un număr de 187 bilete de tratament sunt puse, în aceste zile, la dispoziţia pensionarilor gorjeni, care doresc să urmeze diverse cure de tratament în staţiunile balneo-climaterice din ţară.

Cea de-a unsprezecea serie de bilete de tratament a ajuns la Casa Judeţeană de Pensii Gorj, astfel că solicitanţii acestora, în număr de 187, vor pleca în staţiunile balneare în perioada 26 – 28 iulie 2015. Listele cu persoanele care au primit repartiţie pentru această serie sunt afişate la sediul şi pe pagina de internet a instituţiei. Printre acestea se regăsesc persoane ale căror cereri au fost aprobate pentru următoarele staţiuni: Olăneşti, Vatra Dornei, Herculane, Govora, Geoagiu, Felix, Covasna, Buziaş, Căciulata, Călimăneşti, Amara şi Bala. Eliberarea biletelor de tratament se face numai titularilor de cerere. La ridicarea tichetului aprobat, titularul trebuie să prezinte: noul formular de cerere (pentru cei care au depus iniţial formularul vechi), talon de pensie anterior lunii de plecare în staţiuni, bilet de trimitere de la medicul de familie pentru staţiunea aprobată, act de identitate, declaraţie pe propria răspundere privind realizarea altor venituri, iar unde este cazul, plan de recuperare, certificat de handicap pentru legi speciale, toate aceste acte urmând a fi prezentate şi în copie şi în original pentru ridicarea tichetului.

Perioadă foarte solicitată
“Titularii ce au primit repartiţie se pot prezenta pentru ridicarea biletelor în zilele de 20, 21 şi 22 iulie între orele 08.00 – 12.00, având ultimul cupon de pensie, buletinul şi bilet de trimitere de la medicul de familie pentru staţiunea pentru care au primit repartiţie. În această serie nu au rămas locuri nerepartizate, la nicio staţiune, asta datorită perioadei care este foarte solicitată, adică lunile iulie şi august.
Biletele nevalorificate până în data de 22 iulie se redistribuie în ziua de 23 iulie. Şi pentru această serie cele mai solicitate staţiuni rămân tot Buziaş, Felix, Govora, Herculane şi staţiunile de pe litoral, care, din păcate, în această serie nu are locuri repartizate. Următoarea serie va fi cu plecare în perioada 11 – 13 august”, transmite conducerea Casei de Pensii Gorj.
Reprezentanţii instituţiei judeţene aduc la cunoştinţa pensionarilor faptul că, având în vedere că tratamentul balnear şi pentru recuperare a capacităţii de muncă este un serviciu medical, la momentul prezentării în staţiunea balneară, beneficiarii trebuie să aibă asupra lor cardul de sănătate, activat la medicul de familie şi să cunoască codul PIN al acestuia: “Încă din luna mai, pensionarii şi alte categorii care ridică bilete pentru tratament balnear, la prezentarea în staţiune, trebuie să aibă obligatoriu cardul de sănătate activat la medicul de familie, inclusiv codul PIN.
În caz contrar, nu vor putea beneficia de tratamentul din staţiune”.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here