185 de bebeluşi primesc lapte praf gratuit

397

A scăzut numărul bebeluşilor care beneficiază de lapte praf gratuit. Astfel, dacă luna trecută au fost 204 beneficiari, de această dată sunt doar 185, cei mai mulţi fiind la Motru, Rovinari, Turceni, Târgu-Jiu, Târgu-Cărbuneşti şi Ţânţăreni.

Potrivit legislaţiei în vigoare, prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună.
Legislaţia actuală prevede că, hrana este distribuită gratuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie).
În plus, beneficiază de lapte praf copiii ai căror mame au decedat şi cei instituţionalizaţi sau daţi în plasament.
Direcţia de Sănătate Publică Gorj are suficiente cutii cu lapte praf pentru a acoperi solicitările de la primării. În luna iunie, în județul nostru sunt 185 de beneficiari. „Avem 185 de beneficiari, din care 16 la Târgu-Jiu și 22 la Rovinari, 24 la Turceni, 26 la Motru, 13 la Târgu-Cărbuneşti şi 8 la Ţânţăreni”, confirmă Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit, în luna mai, încă 2000 de cutii de lapte praf, stocul fiind astfel refăcut.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here