180 de ani de existenţă, sărbătoriţi la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”

102

Picture 035Săptămâna aceasta, Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” din municipiul Târgu-Jiu sărbătoreşte 180 de ani de existenţă. Festivitatea de deschidere a manifestărilor dedicate acestui eveniment a avut loc ieri, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, a fostelor cadre didactice şi a foştilor absolvenţi.

Pentru a marca împlinirea a 180 de ani de existenţă, conducerea Şcolii Generale „Alexandru Ştefulescu” a pregătit mai multe activităţi ce urmează să se desfăşoare pe parcursul acestei săptămâni. Astfel, în perioada 21 – 25 mai, vor fi organizate mai multe activităţi artistice şi sportive, întâlniri cu foştii elevi ai şcolii, precum şi vizite ale părinţilor şi ale elevilor de la şcolile aflate în consorţiu. „Avem o săptămâna plină Picture 054cu foarte multe activităţi, de la festivitatea de deschidere, la dezvelirea unor plăci comemorative. Astăzi, (n.r. luni, 21 mai) dezvelim o placă prin care sărbătorim 180 de ani de existenţă, una prin care acordăm amfiteatrului şcolii denumirea de Constantin Stanciovici Brănişteanu, primul institutor al şcolii, şi mai dezvelim o placă cu efigia lui Alexandru Ştefulescu”, a precizat Aurel Popescu, directorul unităţii de învăţământ. Festivitatea de deschidere a manifestărilor dedicate acestei aniversări s-a desfăşurat ieri, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene, a foştilor elevi precum şi cea a fostelor cadre didactice. Printre cei prezenţi la manifestare s-a aflat şi Ileana Vuileanu, o fostă învăţătoare, acum pensionară, care a vorbit cu drag despre întâlnirea cu foştii colegi şi cu absolvenţii şcolii: „Am fost învăţător în această şcoală timp de 15 ani. Aniversăm una dintre cele mai vechi şcoli ale Târgu-Jiului, construită pe pământul tatălui lui Ştefulescu. M-am întâlnit cu foşti colegi, suntem entuziasmaţi şi impresionaţi de modul cum a fost recondiţionată şi de acţiunile care se întreprind. Sunt mândră că avem urmaşi de talia aceasta”, a declarat aceasta.

Autorităţile locale şi judeţene, prezente la festivităţi

Picture 056La festivitatea de deschidere au fost prezenţi şi primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, care a ţinut să felicite cadrele didactice ale şcolii pentru activitatea desfăşurată de-a lungul anilor, luându-şi de asemenea angajamentul că, în curând, va începe şi construcţia unui corp cu patru săli care să suplimenteze numărul de locuri pe care şcoala le poate oferi viitorilor elevi. Au fost prezenţi de asemenea preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, dar şi subprefectul Marcel Romanescu, atât în calitate oficială cât şi cea de bunic al unei viitoare şcolăriţe, respectiv părinte al unei eleve. Şi vicepreşedintele PSD Gorj, Laurenţiu Ciurel, a fost prezent ieri la Şcoala „Alexandru Ştefulescu”, în calitate de fost absolvent al şcolii. Un alt fost absolvent prezent la festivitatea de deschidere ce s-a desfăşurat ieri este Mihnea Costoiu, rectorul Universităţii Politehnice Bucureşti, care, cu ocazia aniversării a 180 de ani de existenţă şi ca un omagiu adus generaţiilor de profesori, a înmânat o diplomă de excelenţă Şcolii „Alexandru Ştefulescu” pentru „contribuţii remarcabile aduse învăţământului românesc”. Şi elevii şi-au adus ieri contribuţia la această sărbătoare deosebit de importantă pentru şcoala din Târgu-Jiu, aceştia pregătind, sub îndrumarea dascălilor lor, un moment artistic care i-a încântat pe oaspeţi.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here