180.000 de gorjeni au primit cardurile de sănătate

1105

Până la această oră, la 180.000 de carduri de sănătate au fost distribuite asiguraţilor din judeţul nostru. Potrivit conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, reprezentanţii Poştei au făcut o estimare conform căreia la sfârşitul lunii noiembrie vor fi maxim 10.000 de carduri nedistribuite. În total, pentru Gorj au fost ridicate de la Imprimeria Naţională 245.581 carduri de sănătate.

Cardul naţional de sănătate va face dovada calităţii de asigurat şi va confirma prezenţa asiguratului la furnizorul de servicii medicale. Începând de anul viitor, toate serviciile medicale să fie validate şi decontate doar prin intermediul acestui card. La nivelul judeţului Gorj, distribuirea cardurilor de sănătate se desfăşoară destul de bine, aproape jumătate din totalul asiguraţilor întrând deja în posesia lor. „Pentru judeţul Gorj s-au ridicat de la Imprimeria Naţională 245.581 carduri, reprezentând numărul asiguraţilor. Până în prezent au fost distribuite 180.000 de carduri. Am discutat cu cei de la Poştă şi mi-au spus că au făcut o estimare şi că la sfârşitul lunii noiembrie vor fi maxim 10.000 de carduri nedistribuite, care vor putea fi ridicate ulterior de la sediul instituţiei noastre, de către asiguraţi”, confirmă Daniel Bondoc, preşedintele CJAS Gorj.
Distribuirea cardurilor se face prin intermediul poştaşilor, care au obligaţia de a se prezenta de două ori la domiciliul asiguraţilor; dacă nu vor fi găsiţi acasă, gorjenii îşi vor putea ridica personal cardurile de la sediul CJAS. Cardul de sănătate primit acasă de asigurat este inactiv. Intrat în posesia cardului de sănătate, asiguratul îl va prezenta pentru activare la prima vizită la un furnizor de servicii medicale.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here