18 tone de deşeuri metalice, confiscate

223

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj au confiscat miercuri peste 18 tone de deşeuri metalice, transportate fără documente legale de provenienţă. Atât şoferul cât şi operatorul de transport au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi de 1.000, respectiv 25.000 de lei.

Miercuri, 2 noiembrie, în timp ce acţionau pe DN 67 – localitatea Drăgoieni, în vederea combaterii ilegalităţilor în domeniul transporturilor rutiere de mărfuri, un echipaj al Serviciului Rutier Gorj a oprit pentru control un autotractor cu semiremorcă încărcat cu deşeuri metalice.

„Poliţiştii rutieri i-au solicitat conducătorului auto, B.C, de 37 ani, din municipiul Râmnicu-Vâlcea, judeţul Vâlcea, documentele de provenienţă, însă acesta nu a putut dovedi provenienţa deşeurilor metalice, în condiţiile legii. Cu ocazia efectuării cântăririi, s-a constatat că B.C. transporta cantitatea de 18.340 kg deşeuri fier vechi. Pentru că efectua transport în scop comercial fără documentele prevăzute de lege, poliţiştii au dispus confiscarea cantităţii de deşeuri metalice şi sancţionarea contravenţională a conducătorului auto, cu amendă în cuantum de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 12/1990, republicată”, a anunţat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj. Nici operatorul de transport, o firmă din Vâlcea, nu a scăpat nesancţionat, mai ales că încărcătura depăşea masa maximă admisă pe reţeaua de drumuri naţionale. Astfel, firma s-a ales cu o amendă în valoare de 25.000 lei pentru încălcarea prevederilor O.G. nr. 43/1997 privind regimul juridic al drumurilor.

R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here