17:30 – Premierul Ponta – Lobby pentru Comisia Europeană

313

Romania are inca un mare handicap fata de media statelor UE in ceea ce priveste accesul la retele broadband si dezvoltarea sectorului IT, a afirmat in aceasta dupa-amiaza, premierul Victor Ponta, dupa intrevederea avuta la sediul Guvernului cu Neelie Kroes, vicepresedinte CE, careia i-a solicitat sprijin pentru recuperarea decalajelor actuale.
“Consider că, în special pentru România, pentru tinerii români o Agendă Digitală europeană reprezintă o uriaşă oportunitate şi o uriaşă posibilitate de a se afirma aici, în România, şi în Europa în domeniul în care activează. O reformă adevărată a Agendei Digitale europene înseamnă oportunităţi de dezvoltare, de creare de locuri de muncă şi de creştere a competitivităţii Europei în raport cu celelalte ţări din lume”, a spus Ponta.
La randul sau, vicepresedintele Comisiei Neelie Kroes – responsabil pentru Agenda Digitala, a afirmat la Bucuresti ca vrea sa conteze pe lobby-ul premierului pentru a-i convinge si pe alti colegi din statele membre de importanta implementarii Agendei Digitale.
“Sunt impresionată, domnule prim – ministru, de ceea ce ați creat pentru generația tânără, am discutat acest lucru și cu ceilalți miniștri. Noi, practice, trebuie să creăm oportunități tineretului, cum, de altfel, avem și exemplul Aștept cu nerăbdarea colaborarea cu cei doi miniștri prezenți, va fi un mare pas înainte. Vă pot spune, domnule prim – ministru, că eu contez pe ajutorul dumneavoastră și al aliaților dumneavoastră în Europa. Așa cum în secolul XIX, Europa a fost cea care a produs economia mondială, vom putea ajunge din nou în acea poziție”, a declarat Neelie Kroes, citată pe site-ul Guvernului.
Întâlnirea lui Victor Ponta cu Neelie Kroes vine la doar la o saptamana dupa desfasurarea ultimului Consiliul European , printre ale cărui teme principale a figurat si agenda digitală europeană. România a fost însă reprezentată la Bruxelles de preşedintele Traian Băsescu, care a refuzat să-l mandateze la Consiliul European pe Victor Ponta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here