17 persoane, arestate pentru trafic de droguri

300

Lucrătorii de poliţie din cadrul Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii (BAPC) au acţionat pe raza municipiilor Târgu-Jiu şi Motru pentru destructurarea a două grupări implicate în traficul şi consumul ilicit de droguri. În urma acestor acţiuni, în arestul Poliţiei Gorj au ajuns 17 persoane. De asemenea, bilanţul primului semestru din acest an al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj mai cuprinde şi destrămarea unei grupări în care era implicat şi un cetăţean mexican ce acţiona prin efectuarea unor licitaţii fictive pe internet. Cu această ocazie, au fost reţinute 7 persoane, instituindu-se sechestru asupra sumelor de 30.000 euro, 4.800 de lei, şi a 36 de hard disk-uri, 10 laptopuri, 30 de telefoane mobile. Prin întocmirea rechizitoriilor aferente, s-au finalizat cinci dosare penale, fiind trimise în judecată 13 persoane, din care opt în stare de arest. Alte sechestre instituite de poliţişti s-au făcut asupra a 5.000 de euro şi 2.000 de lei de la o grupare formată din doi cetăţeni români şi un italian, implicaţi în punerea în circulaţie de valori falsificate.
În urma acestor acţiuni, oamenii legii au confiscat 29 de pastile ecstasy, 250 de grame cannabis, şi alte 30 de grame de substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv.
În baza Ordinului nr. 114 al Instituţiei Prefectului Gorj, în luna mai a acestui an a fost constituit Grupul de lucru pentru elaborarea Strategiei Judeţene Antidrog 2014 – 2020 şi a Planului Judeţean de Acţiune pentru implementarea Strategiei Judeţene Antidrog aferent anilor 2014 – 2016. În acest parteneriat, sunt implicate 18 instituţii publice şi ONG-uri. Printre măsurile luate în cadrul Planului Judeţean Antidrog se numără implementarea campaniilor de prevenire a consumului de droguri şi substanţe psihotrope în şcoli, identificarea şi destructurarea reţelelor de trabic, dar şi de combatere a ofertei de droguri, precum şi continuarea cercetărilor asupra persoanelor implicate în traficul ilicit de droguri.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here