17.272 lei, cheltuieli cu delegaţia din Franţa

317

În şedinţa lunară de Consiliu Local care a avut loc ieri, consilierii municipali au aprobat alocarea sumei de 17.272 lei, bani necesari pentru cheltuieli de protocol cu cei 15 membri ai unei delegaţii franceze din oraşul Forbach, care este prezentă în aceste zile în oraşul lui Brâncuşi. Vizita francezilor vine ca urmare a protocolului de înfrăţire din anul 2013 între Târgu-Jiu şi Forbach ce a are ca scop dezvoltarea de relaţii economice, culturale şi sociale, prin intermediul unor proiecte care să asigure un cadru pentru interacţiunea cetăţenilor din cele două oraşe.

Autovehicul donat Târgu-Jiului
Scopul vizitei francezilor la Târgu-Jiu este pentru donarea unui camion-scară pentru intervenţii de către o echipă a pompierilor din Forbach, identificarea unor proiecte comune privind protecţia mediului, întâlniri privind detaliile unui parteneriat între Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” şi Liceul „Jean Moulin” din Forbach, un viitor parteneriat între Teatrul Naţional „Le Carreau” şi Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu-Jiu.
Ca urmare a protocolului de înfrăţire, consilierii municipali au aprobat ieri şi hotărârea privind acceptarea ofertei de donaţie a unui camion scară de tip semi-automat, maşină de intervenţie pe care echipa de pompieri din Forbach a folosit-o timp de 20 de ani. Actul de donaţie urmează să fie semnat între conducerea delegaţiei din Forbach şi primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru.
Cheltuielile aferente acestei acţiuni sunt în valoare de 17.272 lei , bani împărţiţi între cazarea membrilor delegaţiei, cheltuielile cu mesele zilnice, cu translatorul angajat, cu cadouri promoţionale din partea autorităţilor târgujiene, precum şi cu întâlniri oficiale şi organizarea unei mese festive.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here