169 de săraci se hrănesc la cantina de ajutor social

182

cantina socialaDeoarece nu au un loc de muncă, venituri scăzute sau provin din familii dezorganizate, multe persoane din municipiul Târgu-Jiu apelează la Cantina de ajutor social din cadrul Direcţiei Publice de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu. La ora actuală, Cantina de ajutor social deserveşte 169 de persoane aflate în condiţii materiale grele.

Potrivit Lizicăi Pârvu, referent de specialitate în cadrul DPPS Târgu-Jiu, aceste persoane iau atât prânzul cât şi masa de seară la Cantina socială. „La sediul unităţii noastre servim prânzul şi cine pentru 169 de persoane. Masa se serveşte între orele 12:00 şi 14:00, iar cina se dă la pachet, în ambalaje cu care oamenii vin de acasă”, a declarat reprezentanta instituţiei. Aceasta a adăugat că mâncarea pregătită pentru asistaţii sociali este procurată de la o firmă de catering, iar majoritatea celor care iau masa la Cantina de ajutor social sunt copii proveniţi din familii dezorganizate, persoane cu handicap şi persoane care au un venit mai mic de 120 de lei.

Alocaţie fixă de 6 lei

Cantina de ajutor social de la Târgu-Jiu funcţionează din anul 1957 şi de-a lungul anilor numărul asistaţilor a cunoscut fluctuaţii. Alocaţia de hrană a celor care servesc cele două mese pe zi la Cantină este de 6 lei, suma fiind stabilită prin Hotărâre de Guvern, la nivel de ţară. „În aceşti şase lei intră o pâine, două feluri de mâncare pentru prânz, şi un fel de mâncare pentru cină. Ultima majorare a alocaţiei de hrană a fost în anul 2008 când aceasta era de 5 lei pentru fiecare persoană”, a precizat Lizica Pârvu. Ea a mai spus că meniul fiecărei săptămâni este unul variat şi asupra întocmirii lui se ţine cont de părerile asistaţilor sociali.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here