165 de job-uri pentru peste 10.000 de gorjeni

195

ajofm declaratii drepturi autor (2)Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj pune la dispoziţia celor aflaţi în căutarea unui loc de muncă un număr de 165 de posturi vacante, oferta fiind valabilă până joi, 13 octombrie inclusiv.

Potrivit Anei-Maria Niculescu, purtător de cuvânt al AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului nostru există nu mai puţin de 10.993 de şomeri. „În prezent, rata şomajului în judeţul Gorj este de 7,14%, numărul de şomeri fiind de 10.993, dintre care 4.320 indemnizaţi şi restul neindemnizaţi. De asemenea, din numărul total, 5.152 sunt femei”, a declarat reprezentanta AJOFM. Deşi numărul de şomeri se apropie de 11.000, oferta judeţeană din această săptămână este una slăbuţă, numărul de locuri vacante disponibile fiind de doar 165 de posturi. Dintre acestea 20 sunt pentru montatori pereţi şi plafoane din ghips carton, 16 de zidar rosar tencuitor, 12 de lucrător gestionar, câte zece de şofer autocamion şi muncitor necalificat la drumuri şi poduri, şapte de frezor universal, şase de funcţionar administrativ. De asemenea, în oferta AJOFM Gorj se mai regăsesc posturi de zugrav, vopsitor auto, sudor electric, strungar, electrician, mecanic auto, brutar, electromecanic, lăcătuş, fierar, casier, instalator, tractorist, paznic, spălător vehicule, manipulant mărfuri, îngrijitor clădiri. Totodată, sunt câteva job-uri vacante şi pentru şomerii cu studii superioare. Astfel, în oferta AJOFM Gorj se regăsesc cinci posturi de tehnician în industria textilă şi câte un post de asistent medical generalist, tehnician agronom-exploatare, analist ajutor, consilier juridic, operator calculator electronic şi reţele, inginer autovehicule rutiere, director societate comercială, consilier economic, inginer electromecanic şi inginer construcţii civile, industriale şi agricole.

800 de femei la cules de căpşuni

O parte din femeile şomere din judeţ care îşi doresc să lucreze în sectorul agricol din străinătate au o şansă în această perioadă. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj prin serviciul de ocupare Eures oferă un număr de 800 de locuri de muncă vacante în Spania pentru munca sezonieră în agricultură pentru femei, la recoltarea căpşunilor. „Durata contractului de muncă este de trei luni, iar salariul oferit este de 38,68 euro brut pe zi. Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului Eures din cadrul Agenţiei din strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1”, a precizat Ana-Maria Niculescu.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here