162 de animale ucise pentru distracţie la Balc

249
balcVier Pfoten Romania şi-a exprimat dezaprobarea faţă de uciderea a 162 de animale în cadrul vânătorii organizate anual de omul de afaceri Ion Ţiriac.“Vier Pfoten Romania condamnă transformarea în agrement a unui fost obicei primitiv de procurare a hranei, care nu mai poate fi motivat în secolul XXI de satisfacerea unor nevoi vitale pentru om.

Menţionăm că Fundaţia Vier Pfoten Romania nu pune la îndoială încadrarea în normele legale privind protecţia fondului cinegetic al României, ci doar a moralităţii modului în care sunt tratate animalele sălbatice în această situaţie”, se arată în comunicatul emis de organizaţie.Cei 29 de invitaţi la vânătoare au participat sâmbătă la două “goane”, cea de-a treia şi ultima având loc duminică. Printre aceştia se numără Wolfgang Porsche, moştenitorul imperiului cu acelaşi nume, Klaus Mangold, fostul preşedinte al grupului DaimlerChrysler, dar şi doi foşti campioni ai tenisului, Boris Becker şi Goran Ivanisevici, precum şi omul de afaceri Elan Schwartzenberger, informează site-ul Ştirilor Pro Tv.

Anul trecut a avut loc cea mai de succes vânătoare, din 2005 încoace. Cei 25 de invitaţi au omorât 208 mistreţi. Omul de afaceri Ion Ţiriac a renunţat, în 2009, la fondul de vânătoare de la Balc, cu o suprafaţă de 10.224 de hectare, păstrând complexul cinegetic, care are 1.157 de hectare. Fundaţia Vier Pfoten Romania militează pentru responsabilitate şi respect faţă de toate formele de viaţă, astfel încât fiecare fiinţă să poată trăi cu demnitate potrivit necesităţilor proprii.
Selecţie realizată de Daniela SCAFEŞ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here