16 vagoane cu cărbune au părăsit Cariera Roșiuța aflată în grevă! Lignitul s-a oprit la UATAA

403

În ciuda grevei spontane, declanșată încă de sâmbătă la unitatea minieră din Motru, ieri, s-a încercat de două ori trimiterea a 16 navete de cărbune în afara unității. De dimineață, marți, acțiunea a fost oprită de minerii, care au blocat calea ferată, dar câteva ore mai târziu, demersul administrației a reușit.
Șeful Carierei, Constantin David, a precizat că lignitul în cauză a avut ca destinație UATAA, uzina nemaiavând agent termic pentru încălzirea apartamentelor din Motru și a instituțiilor din oraș. Minerii au oprit, ieri, după ce navetele de cărbune, încărcate la schimbul trei, au părăsit unitatea, orice încercare a administrației de a repeta gestul de marți după-amiază.
Chiar dacă le rămâneau familiile în frig, minerii nu ar fi lăsat lignitul să părăsească cariera. Greviștii au văzut drept o trădare gestul șefilor de a sparge greva, și au pus role miniere pe calea ferată uzinală. Astfel, calea ferată nu mai poate fi utilizată pe ascuns de mecanicii de locomotivă amenințați să înceapă lucrul. De altfel, Marian Pescaru, liderul ELCFU Motru, se află de marți în greva foamei în fața CEO, alături de alți 20 de colegi din companie.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here