16 accidente pe pârtiile din Rânca

177

Salvamontiştii gorjeni au avut din nou un week-end încărcat. Aglomeraţia înregistrată în acest sfârşit de săptămână în staţiunea Rânca s-a lăsat cu 16 accidente. Pentru unul dintre ele a fost solicitată ambulanţa, fiind vorba despre o dublă fractură la picior.

Mii de persoane au marcat sfârşitul vacanţei de iarnă prin distracţie la cote maxime, la munte. Staţiunea montană Rânca s-a aglomerat în week-end, turiştii profitând din plin de vremea favorabilă practicării sporturilor de iarnă şi drumeţiilor. În plus, datorită stratului de zăpadă depus în urma ninsorilor de pe parcursul săptămâni trecute, în week-end s-a putut schia pe toate cele cinci pârtii din staţiune. „S-a schiat pe toate cele 5 pârtii, cele 4 din centru staţiunii şi pârtia cu telescaun de pe Vârful Păpuşa. Zăpada e bună şi are toate şansele să se menţină în următoarea săptămână, după care se anunţă din nou ninsori”, menţionează Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj.

Transportat la spital cu ambulanţa
O parte dintre cei care au ales să-şi petreacă sfârşitul de săptămână la Rânca au ajuns de la distracţie direct la spital. În acest week-end s-au întâmplat 16 accidente, pentru una dintre victime fiind necesar sprijinul unui echipaj al Ambulanţei. „S-au înregistrat şi accidente; au fost 16 cazuri, doar pentru unul s-a solicitat ambulanta – fiind o dublă fractură la picior; la 3 victime le-a fost recomandat un control de specialitate suplimentar şi au mers la spital cu maşinile lor, restul cazuri mai simple. La acestea se mai adaugă şi 9 mici intervenţii la cabinetul medical”, explică Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Salvamontiştii gorjeni au avut un week-end solicitant, însă au reuşit să intervină prompt în sprijinul victimelor accidentelor petrecute la Rânca, în ultimele zile.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here