156 de proiecte depuse spre finanțare prin „Anghel Saligny”. Câți bani vin în Gorj

1142

Ministerul Dezvoltării a anunțat cum se vor împărți banii din programul ,,Anghel Saligny” finanțat exclusiv din bani de la buget. Astfel, din cele 52,5 de miliarde de lei, 30 de miliarde lei merg la proiecte de drumuri și poduri, iar 22,5 de miliarde lei la proiecte de apă și canalizare.
Cele mai mari alocări le primesc județele Suceava și Olt, peste 1,6 miliarde de lei, Argeș peste 1.5 miliarde, Dolj, Iași și Teleorman, 1,5 miliarde de lei.
Gorjul a primit circa 1,2 miliarde de lei. Din această sumă, 500 de milioane de lei sunt pentru rețelele de apă și canalizare.
Ministerul Dezvoltării a explicat cum s-au împărțit banii pe județe: „Pentru alocarea pe aceste domenii s-a folosit o medie ponderată, cuprinzând următorii indicatori: 50% – ponderea numărului unităților administrativ-teritoriale la nivel național; 15% – ponderea populației fiecărui județ în total populație; 15% – indicatori statistici publicați în baza de date TEMPO-Online de către Institutul Național de Statistică, din care rezultă necesarul de infrastructură în domeniile drumurilor publice, alimentării cu apă, sistemelor de canalizare și 20% – capacitatea financiară a unităților administrativ-teritoriale”.
Prin urmare, Gorjul va beneficia de 1.170.506.692 lei.
Primăriile și Consiliul Județean Gorj au depus 156 de proiecte de investiții, cu o valoare totală de 2,6 miliarde de lei.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here