150 de abateri de la Codul rutier, într-o singură zi

210

Poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Gorj, sub coordonarea Serviciului Rutier, au desfăşurat duminică, 18 septembrie, acţiuni pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Pe parcursul acestor acţiuni, poliţiştii rutieri au constatat peste 150 de abateri de la Codul rutier, în cele mai multe cazuri, 71, fiind vorba despre conducători auto sau pasageri care nu purtau centura de siguranţă. De asemenea, 37 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu respectau regimul legal de viteză. Poliţiştii rutieri au identificat şi 3 conducători auto, care au săvârşit abateri, ce au atras, pe lângă sancţionare contravenţională, şi măsura complementară a reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. 2 conducători auto au fost identificaţi conducând autovehicule pe drumurile publice, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.

Prins la volan cu permisul suspendat

Unul dintre şoferii sancţionaţi de oamenii legii pentru abateri de la Codul Rutier este un bărbat de 36 de ani din judeţul Alba. “În timp ce acţionau pe DN 66, poliţiştii rutieri din cadrul Poliţiei Oraşului Bumbeşti-Jiu au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia a fost identificat P.M.C., de 36 ani, din oraşul Câmpeni, judeţul Alba. Poliţiştii au constatat că bărbatul avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, permisul de conducere fiindu-i reţinut pentru abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea acestui drept”, a spus Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj.

Autoturism neînmatriculat, oprit de poliţiştii rutieri

Un alt şofer, de această dată din Gorj, este cercetat de poliţişti pentru comiterea infracţiunilor de punere în circulaţie şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals. Acesta a fost depistat duminică, de poliţişti ai Biroului Rutier Târgu-Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe B-dul Ecaterina Teodoroiu din municipiu. Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că autorizaţia de circulaţie provizorie pentru acest autovehicul, expirase din data de 11.09.2011.

R.L.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here