150.000 de lei pentru cinci biserici din Gorj

1217

Consiliul Județean Gorj alocă noi fonduri financiare pentru lăcașurile de cult din județ. Suma de 150.000 lei va fi repartizată prin hotărâre de Consiliu Județean, la solicitarea Mitropoliei Olteniei.
Banii vor ajunge la cinci biserici din comunele Bolboși, Samarinești, Jupânești și Alimpești. Fiecare biserică va primi câte 30.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de reparații și consolidări.
„La nivelul Consiliului Județean Gorj, au fost depuse de către unitățile de cult de pe teritoriul Județului Gorj un număr de 9 dosare prin care s-a solicitat acordarea de sprijin financiar pentru reparația gardului de împrejmuire a cimitirului, lucrări de consolidare și reabilitare a bisericilor, lucrări de reparații hidroizolație la biserică, reparații capitale la biserică, realizare și montare mobilier bisericesc din lemn sculptat și lăcuit etc. Dosarele depuse cu documentațiile aferente solicitării sprijinului financiar îndeplinesc condițiile impuse de art. 14 alin. (1) din Normele metodologice pentru aplicarea prevederilor Ordonanței Guvernului nr. 82/2001 privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România. Valoarea sprijinului financiar solicitat de cele 9 unități de cult însumează 2.059.298,12 lei”, se arată în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre privind repartizarea pe unități de cult a sumei prevăzute cu această destinație în bugetul propriu general al județului Gorj pe anul 2021.
Potrivit legii, unitățile de cult cărora le va fi acordat sprijinul financiar au obligația de a depune documentele justificative care să ateste utilizarea sumelor primite de la Consiliul Județean Gorj, până cel mai târziu la data de 31 decembrie.
În cazul primirii sprijinului financiar în cursul trimestrului IV, justificarea se va face în cel mult 180 de zile de la primirea sprijinului financiar.
Banii pentru biserici vor fi alocați în ședința ordinară a Consiliului Județean de joi, 28 octombrie.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here