15 zile libere legale în anul 2020

1756

Românii vor avea 15 zile libere în anul 2020, sărbători legale, dintre care 11 vor pica în timpul zilelor lucrătoare.
Astfel, primele zile libere din 2020 sunt pe 1 și 2 ianuarie, respectiv 3 ianuarie, după cum a decis Guvernul. În ianuarie, românii mai au o zi liberă, în data de 24, când se sărbătorește Ziua Unirii Principatelor Române. Lunile februarie, martie, iulie, septembrie și octombrie nu vin cu zile libere pentru români. Aprilie aduce trei zile libere. Este vorba de 17 aprilie, când e Vinerea Mare și 19 și 20 aprilie când e Paștele. Vom mai sta acasă de 1 Mai, de Ziua Muncii, pe 1 Iunie, atunci când se sărbătorește Ziua Copilului, dar și pe 7 și 8 iunie, când sunt Rusaliile.
În august, românii nu vor merge la muncă pe 15 august, atunci când se sărbătorește Adormirea Maicii Domnului. Zile libere sunt și spre finalul anului, de Sfântul Andrei pe 30 noiembrie și de 1 decembrie, de Ziua Națională a României. De asemenea, pe 25 și 26 decembrie, în prima și a doua zi de Crăciun.
Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de weekend. De anul viitor, Guvernul va publica toate zilele libere acordate conform Codului muncii, fără posibilitatea ca, ulterior, pe parcursul anului, să revină asupra datelor cu ordonanțe de urgență, potrivit unui proiect adoptat de Camera Deputaților.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here