15 târgujieni au folosit sistemul on-line de plată a taxelor şi impozitelor locale

292

15 târgujieni au apelat la metoda plăţii taxelor şi impozitelor locale prin intermediul metodei on-line. Deşi autorităţile locale încurajează plata on-line a dărilor către stat, evidenţiind avantajele acestei metode, târgujienii nu au fost foarte receptivi, în sensul că nu s-au înghesuit să utilizeze serviciul.

Peste 300 de târgujieni şi-au făcut conturi pentru plata on-line a taxelor şi impozitelor locale, însă numai 15 dintre aceştia au ales ghişeul virtual pentru plata datoriilor. „Avem 324 de utilizatori. S-au înregistrat până la această dată 15 plăţi şi valoarea lor este de 3.213 lei. Sper ca în acest an să crească numărul persoanelor care aleg să îşi plătească taxele şi impozitele prin metoda on-line. Ca o comparaţie, la finele lui 2013 am avut 119 plăţi şi au fost înregistraţi în anii trecuţi 298 de utilizatori. Avantajul folosirii acestei metode este acela că persoana nu mai este nevoită să se deplaseze la sediul direcţiei, economisind astfel timp, acest lucru putându-se face din faţa calculatorului”, a precizat Mariana Budulan, directorul Direcţiei Publice de Taxe şi Impozite Locale.
Cetăţenii şi persoanele juridice din Târgu-Jiu îşi pot achita taxele şi impozitele pe clădire, teren sau mijloace de transport pe anul 2014, mai mic de 50 de lei dacă achită soldul integral până la data de 31 martie. Neplata la termen a obligaţiilor implică majorări de 2% pe lună sau fracţiune de lună. Persoanele fizice care plătesc integral înainte de 31 martie beneficiază de o reducere de 10%, respectiv 5%, în cazul persoanelor juridice.
Andrada Bărăitaru

1 COMENTARIU

  1. este o procedura extrem de greoaie pana ajungi sa poti plati online. completezi date, listezi cerere, te duci la ghiseu, astepti pana ti se da user si parola….ohoooo…mai bine te duci si platesti la ghiseu :)))
    sa se ia de model de exemplu primaria sectorului 4 unde iti faci cont direct, pe baza de CNP si gata! iti apar toate datoriile de plata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here