15 persoane adăpostite la Casa Iris

387

Centrul Social de urgenţă Casa Iris din Târgu-Jiu, se dovedeşte a fi o mană cerească pentru târgujienii fără adăpost, odată cu scăderea temperaturilor de afară. În prezent, acolo au un acoperiş deasupra capului un număr de 15 persoane.

Casa Iris şi-a deschis uşile pentru târgujienii fără locuinţe încă din anul 2009. De atunci, peste 300 de persoane au trecut prin spaţiul pus la dispoziţie de Primăria Târgu-Jiu, prin Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS). Casa Iris este un centru de urgenţă pentru persoanele fără adăpost de pe raza municipiului Târgu-Jiu. La Casa Iris, cei care sunt găzduiţi beneficiază de bune condiţii de igienă, asistenţă medicală primară, supraveghere şi chiar consiliere, la sediul centrului existând un asistent social şi un psiholog voluntar pentru cei care solicită consilierea. Casa Iris dispune de două dormitoare: unul pentru femei şi unul pentru bărbaţi; fiecare dintre ele are 16 locuri, cu paturi suprapuse. Există băi separate pentru femei şi pentru bărbaţi, cu cabină de duş şi toalete; există o bucătărie comună şi o sală de mese cu toate dotările necesare.
Potrivit Teodorei Ciobanu, director executiv al DPPS Târgu-Jiu, la ora actuală, la Casa Iris sunt găzduite 15 persoane, din care un copil, 5 femei şi 9 bărbaţi. “Ne aşteptăm la un flux mai mare în următoarele săptămâni, când vor scădea şi mai mult temperaturile de afară, iar cei care nu au locuinţe nu vor mai putea dormi pe stradă din cauza frigului. Avem 32 de locuri şi de fiecare dată celor cazaţi aici le-am oferit cele mai bune condiţii. Perioada maximă în care oamenii fără locuinţe pot sta aici este de trei luni de zile. Unii revin însă după câteva luni, iar alţii care au probleme mai deosebite pot avea parte de excepţii şi pot rămâne mai mult timp aici, până îşi clarifică situaţia”, a precizat şefa DPPS Târgu-Jiu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here