149 de absenți, la prima probă a Evaluării Naționale

342

149 de elevi de clasa a II-a din Gorj au lipsit, ieri, de la proba scrisă la Limba română din cadrul Evaluării Naționale. La nivelul județului nostru, probele vor mai continua astăzi și mâine.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Gorj, ieri, la proba scrisă la Limbă română, s-au prezentat 2948 dintre cei 3097 de elevi de clasa a II-a înscriși, înregistrându-se astfel un număr de 149 de absenți. Testele au fost administrate de învățătorul/institutorul/profesorul pentru învățământul primar de la clasă, în sălile în care elevii își desfășoară activitatea în mod curent, aceștia din urmă având la dispoziție 30 de minute pentru rezolvarea subiectelor.
Evaluarea Națională la clasa a II-a va continua, astăzi, cu proba proba de citire în Limba română şi cea de scriere/citire în Limba română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, și mâine, cu proba la matematică.
Ultimele probe se vor desfăşura pe 9 iunie (scris) şi 10 iunie (citit) la limba maternă. Fiecare test va fi evaluat de către două cadre didactice, pentru fiecare disciplină în parte, pe baza Caietului cadrului didactic.
Baremele de evaluare, precum și alte informații referitoare la evaluare sunt cuprinse în Caietul cadrului didactic. Rezultatele obținute la aceste evaluări nu vor fi trecute în catalog, însă vor fi valorificate la nivelul unității de învățământ prin elaborarea planurilor individualizate de învățare, consemnarea în portofoliul educațional al elevului, respectiv informarea părinților/reprezentanților legali ai elevului asupra stadiului formării și dezvoltării competențelor evaluate.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here