145 de foşti cursanţi ai AJOFM şi-au găsit un job

379

Planul de formare profesională pentru anul 2015 al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj prevede organizarea unui număr de 45 de cursuri la care ar urma să participe în acest an nu mai puţin de 1.079 de persoane, dintre care 954 sunt şomeri şi 125 sunt deţinuţi din Penitenciarul Târgu-Jiu.

Cele două categorii de persoane beneficiază de gratuitatea serviciilor de formare profesională, conform prevederilor Legii 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare.
“De la începutul anului şi până în prezent, au fost organizate 12 cursuri de recalificare în ocupaţiile de lucrător în comerţ, instalator instalaţii tehnico-sanitare şi gaze, operator calculator, bucătar, contabil, competenţe germană, comunicare în limba engleză, cameristă, fasonator mecanic. Acestea au fost organizate în mai multe localităţi din judeţ: Târgu-Jiu, Turceni, Târgu-Cărbuneşti, Roşia de Amaradia fiind cuprinse un număr de 273 de persoane, care beneficiază gratuit de serviciile de formare profesională, din care 243 sunt şomeri şi 30 sunt deţinuţi ai Penitenciarului Târgu-Jiu”, se arată în ultimul raport prezentat de AJOFM Gorj. În cursurile de formare profesională au fost cuprinse persoane aparţinând unor grupuri cu acces mai dificil pe piaţa forţei de muncă, precum şi persoane care au beneficiat de gratuitate în baza prevederilor Legii nr. 76/2002 modificată şi completată, dintre care menţionăm: 116 persoane din mediul rural; o persoană post-instituţionalizată; 30 de persoane aflate în detenţie; o persoană de etnie romă; două persoane eliberate din detenţie. “În primele trei luni ale acestui an, au fost încadraţi un număr de 145 de şomeri absolvenţi de cursuri din totalul de 400 prognozat să ocupăm în urma serviciilor de formare profesională”, anunţă conducerea AJOFM Gorj.
Gorjenii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ, din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here