140.000 lei pentru programul sărbătorilor de iarnă

109

CADOURIAproape 140.000 de lei a pus la bătaie Primăria Municipiului Târgu-Jiu pentru desfăşurarea tuturor activităţilor sociale cuprinse în programul pentru aceste sărbători de iarnă.

Acest program precum şi prevederile sale au fost aprobate ieri de către membrii Consiliului Local al municipiului. Astfel, în perioada 24-26 decembrie, cele aproximativ 30 de persoane cazate la Casa Iris vor avea parte de un program special de Crăciun prin oferirea unei mese zilnice care să conţină produse tradiţionale. Mesele vor consta în aperitiv, piftii cu sărmăluţe, friptură de pui cu cartofi la tavă, dulciuri, sucuri şi apă minerală, dar şi mici cadouri pentru copiii asistaţilor. Suma estimată pentru îndeplinirea acestui program este de 2.200 de lei. De asemenea, în cadrul programului special de Crăciun „Un Crăciun pentru Fiecare” ce a avut loc deja la Sala Sporturilor, s-a cheltuit suma de 8.300 de lei. Din aceşti bani, s-au cumpărat covrigi, mere, nuci, băuturi, pachete cu dulciuri pentru colindători, pensionari şi persoanele defavorizate participante. Totodată, joi, 22 decembrie, la Clubul vârstei a III-a din strada Olteniţei se va organiza manifestarea „Miracolul Crăciunului” cu expoziţie de icoane şi ornamente pentru sărbătoarea închinată Naşterii Domnului. La acţiune vor participa aproximativ 400 de persoane ce vor fi întâmpinate cu plăcinte şi cozonaci de post, colaci, nuci, mere, băuturi, pachete cu dulciuri pentru copii şi colindători. Pentru întreaga manifestare, de la bugetul local s-a aprobat suma de 5.000 de lei.

1.900 de pachete pentru săraci

Suma de 9.600 de lei a fost cheltuită cu ocazia zilei de Moş Nicolae, în data de 6 decembrie, când a avut loc o manifestare închinată acestei sărbători la Cluburile vârstnicilor situate în strada Olteniţei, cartier Debarcader, străzile Mioriţei şi Tudor Vladimirescu. Celor circa 500 de membri ai cluburilor le-a fost oferit un meniu ce a constat în produse de post. Cu ocazia apropierii Crăciunului, Direcţia Publică de Protecţie Socială a solicitat Consiliului Local Târgu-Jiu acordarea unei sume de bani necesare achiziţionării unui număr de 1.900 de pachete cu alimente de bază. Valoarea fiecărui pachet este de 45 de lei şi vor fi distribuite categoriilor defavorizate precum beneficiari ai ajutorului social, asistaţi ai Cantinei de ajutor social, pensionari cu venituri reduse, tineri proveniţi din instituţii de ocrotire socială. De asemenea, din bugetul local s-a aprobat suma de 6.000 de lei pentru achiziţionarea unui număr de 30 de pachete cu alimente tradiţionale, 30 de brăduţi ornamentali şi 30 de coşuri împletite pentru a fi oferite unor persoane sau familii cu probleme sociale şi economice deosebite. Valoarea fiecărui pachet va fi de 200 de lei şi va conţine produse din carne de porc.

Revelion de 25.500 lei

Noaptea dintre ani va fi marcată la Târgu-Jiu şi de către categoriile defavorizate şi de către asistaţii de la Casa Iris. Astfel, în cadrul programului „Revelionul Solidarităţii”, se va organiza în data de 31 decembrie o masă festivă pentru sărbătorirea trecerii în noul an, unde vor participa circa 400 de persoane ce fac parte din categoriile defavorizate. Festivitatea va avea loc la sala din cadrul cantinei Liceului Nr. 4 din municipiul Târgu-Jiu. Pentru cumpărarea produselor ce vor compune masa festivă, precum şi a veselei, şerveţelelor şi a tacâmurilor de unică folosinţă, Direcţia Publică de Protecţie Socială a solicitat Primăriei suma de 24.000 de lei. Tot pentru Revelion, din bugetul local s-a alocat suma de 1.500 de lei pentru organizarea aşa cum trebuie a unei mese festive la Casa Iris. La eveniment vor participa circa 30 de persoane care vor avea parte de un meniu ca la carte, din produse tradiţionale, sucuri şi băuturi.

Izabella Plăstoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here