14 posturi de rezidenţi, în spitalele gorjene

233

Pentru concursul de Rezidenţiat organizat de Ministerul Sănătăţii în această toamnă, la nivelul judeţului nostru sunt disponibile 14 posturi de rezidenţi. Examenul va avea loc pe data de 25 noiembrie şi se va desfăşura în şase centre, ca şi în anii trecuţi.. Înscrierile se vor face la sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj.

Ministerul Sănătăţii organizează concurs de intrare în Rezidenţiat şi în această toamnă, data examenului fiind 25 noiembrie 2012. La fel ca anul trecut, şi în acest an, concursul se va desfăşura, descentralizat, în şase centre universitare din ţară: Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Tg. Mureş, Timişoara şi Craiova pentru toate domeniile, respectiv medicină, medicină dentară şi farmacie, pe baza aceleiaşi bibliografii şi tematici. Acestea sunt deja publicate pe pagina de web a Ministerului Sănătăţii, www.ms.ro şi în publicaţia de specialitate, Viaţa Medicală unde pot fi consultate. Fiecărui centru universitar îi vor fi arondate şi judeţele pentru care se organizează rezidenţiat pe post.

În Gorj, 14 locuri pentru rezidenţi
Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a centralizat locurile disponibile pentru rezidenţi în unităţile sanitare din judeţul nostru, rezultând un număr de 14 posturi. „Pentru examenul de rezidenţiat pe care Ministerul Sănătăţii îl organizează pe data de 25 noiembrie, la nivelul judeţului Gorj avem 14 locuri disponibile, din care unul este de farmacist, la spitalul din Rovinari”, a confirmat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj. Concursul se desfăşoară sub forma de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Punctajul minim de promovare prevăzut mai sus se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul. Ocuparea locurilor / posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor / posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here