14 persoane, arestate preventiv la Târgu-Jiu

524

Toţi cei 14 tineri reținuți în urma celor 28 de percheziții efectuate joi, în trei județe, pentru prinderea celor două grupuri specializate în trafic de droguri de risc și substanțe etnobotanice, au fost arestaţi preventiv de judecătorii de la Tribunalul Gorj. Aceștia au vârste cuprinse între 17 și 35 de ani. Printre ei se află şi o femeie. Hotărârea nu este definitivă. “Admite propunerea formulată de DIICOT – Biroul Teritorial Gorj. Dispune arestarea preventivă a inculpaţilor Vasile Mihaela Andreea, Ionete Paul Daniel, Daia Cristel Alin, Matei Bogdan-Ovidiu, Hrum Bogdan Ionuţ, Boboc Gabriel-Daniel, Crăete Tănase, Sălari Adrian-Valentin, Rizan Daniel Cătălin, Nistor Ionuţ, Costescu Ionuţ-Marius, Sîiu Vasile Alexandru, Cozma Marius-Cosmin şi Dumitru Florin, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a mandatelor de arestare preventivă. Dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă. Cu drept de contestaţie în 48 ore”, a stabilit instanţa.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, pe parcursul anului 2016, membrii celor două grupuri infracţionale au comercializat în Craiova, Petroșani, Târgu-Jiu și Rovinari,  droguri de risc şi substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive”, se precizează într-un comunicat de presă al instituției.

Surse judiciare au precizat pentru Gorjeanul că în dosar au fost vizate două grupări infracționale organizate pe trafic ilicit de droguri de risc, din categoria canabis și efectuarea de operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive, prevăzute de articolul 16, din Legea 194/2011, cu etnobotanice: ”Cele două grupări interferau la diferite momente și făceau schimb de droguri și de astfel de substanțe, pe care le vindeau pe raza județelor Dolj, Gorj și Hunedoara, cu precădere în Gorj, la Rovinari, Târgu-Jiu și în localitățile învecinate. Patru din cei reținuți sunt din Dolj și șapte din Gorj, iar ceilalți din Hunedoara. Gruparea era orientată pe aprovizionare de la Dolj, unde sunt patru reținuți, printre care se află și un minor de 17 ani. Aveau un cerc de consumatori, tocmai pentru a se asigura că nu sunt prinși, aveau un cerc, în toată filiera, un cerc consacrat de consumatori, persoane care, la rândul lor, le luau pentru a le consuma sau dădeau și mai departe. Minorul de 17 ani era folosit de liderii grupării de la Dolj pe segmentul vânzare, îl dotaseră cu telefon mobil, îl aprovizionau cu pliculețe. Consumatorii nu sunt elevi, prea puțini. Sunt studenți, tineri, minori prea puțini, dar cercul consumatorilor nu s-a definitivat. Nu sunt cumpărători de bani gata. Prețul unui pliculeț de droguri varia, mai și negociau, depinde și ce cantitate ridicau. Pornea de la 10-15 lei, dar era chiar până la 150 de lei, în funcție de cantitate. Consumatorii au fost audiați în calitate de martori”. (L.F.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here