14 dosare penale pentru un furt de lemne la Văgiulești! Patru, trimise organelor competente, furtul cu autori neidentificați

1307

Un septuagenar din Văgiulești încearcă din 2016 să le arate organelor de anchetă că trebuie să tragă la răspundere autorul furtului a șase arbori de dimensiuni diferite, mai ales că din dosarul cauzei a dispărut, parțial, un document. După mai bine de patru ani de cercetări s-a constatat însă că autorul indicat ca făptaș, acesta fiind chiar primarul comunei, nu s-ar face vinovat de faptă, iar dosarul a fost clasat cu autori neidentificați. Pensionarul spune că nu se lasă în încercarea sa de aflare a adevărului și i-a cerut, recent, primului procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru să înceapă cercetările.

În cauză, parchetul a cercetat, în ultimii ani, trei polițiști, pe Țuțuc Andrei, Ionete Marius și pe Diaconița Daniel. De asemenea, în cauză au făcut cercetări și agentul Ceaușescu Nicolae, agent Gușe Cătălin, Mihăilă Alexandru Costinel și Gâlcescu Iulian Marius, toți de la Poliția Rurală nr.3 Motru.Parchetul comunică, în prezent, doar că patru plângeri dintre cele 14 ale pensionarului se află în lucru, fiind transmise organelor competente.
Dosarul care îl privea pe primarul Pîrjol a fost clasat, deși lemnele s-au depistat stivuite lângă cabana edilului, acesta fiind audiat în cauză. În timpul cercetărilor, unul dintre martori a vrut să numere lemnele din stivă, dar nu a fost lăsat de edil, pe motiv că grămada se afla pe proprietate privată. Organele de cercetare s-au deplasat atunci la 50 m de cabană, unde s-a încheiat procesul verbal nr.1037867 din 20 noiembrie 2016 din care s-a sustras apoi o filă. Din acest motiv, reclamantul cere acum redeschiderea dosarului, fapt acceptat, spune acesta, de prim-procurorul Draga Laurențiu Costinel, de la Parchetul Motru.

O nouă anchetă la fața locului
Pensionarul cere o nouă cercetare cu procurorul de caz la fața locului, cu politiștii reclamați, martorii din 2016, dar și cu primarul Pîrjol, acuzat de acesta, în continuare, de furt. Reclamantul și unul dintre martori, Brânzan Liviu, susține ca ar fi fost amenințați de primar, în postul de poliție, că le rupe picioarele, asta în 2016 când agenții le-au luat acestora declarații.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here