14 cupluri, căsătorite sub Poarta Sărutului

188

31 Artificii si casatorii la poarta [(018262)14-22-41]Poarta Sărutului din Parcul Central din Târgu-Jiu este simbolul iubirii pentru cuplurile de îndrăgostiţi care vor să-şi unească destinele sub aceasta în noaptea dintre ani. Şi în acest sezon, ca o tradiţie de un deceniu încoace, 14 cupluri au spus “Da!” în noaptea de Revelion chiar sub opera lui Constantin Brâncuşi.

Taxele pentru căsătoriile oficiate la cumpăna dintre ani chiar de edilul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, sub Poarta Sărutului au rămas aceleaşi.31 Artificii si casatorii la poarta [(018330)14-22-46] Astfel, doritorii au achitat la casieria Primăriei o taxă de 400 de lei, iar depunerea actelor s-a făcut în intervalul calendaristic 19 – 23 decembrie. În noaptea de Revelion, 28 de tineri din municipiul Târgu-Jiu şi nu numai s-au aflat sub opera lui Brâncuşi, unde şi-au unit destinele. Un singur cuplu a fost din afara municipiului şi anume din judeţul Olt, dar au ales să se căsătorească la Târgu-Jiu deoarece aici şi-au petrecut anii de studenţie. După oficierea propriu-zisă a căsătoriilor, mirii au primit şampanie, flori şi un tort.

Noutăţi privind cununiile

31 Artificii si casatorii la poarta [(023074)14-23-35]Deşi datorită modificărilor Codului Civil, cuplurile din orice judeţ se puteau căsători la Târgu-Jiu, doar un singur cuplu a ales să facă acest lucru. Noutăţile Codului Civil sunt acelea că pe certificatele medicale trebuie să se specifice doar “se poate sau nu căsători”, iar cealaltă noutate constă în faptul că există o derogare prin care, oriunde în ţară, se pot căsători cupluri şi din afara localităţii alese. “Astfel, toţi cei care vor să-şi pună pirostriile la Poarta Sărutului sau la primăria din municipiul nostru şi nu au domiciliul în Târgu-Jiu, ni se pot adresa şi noi vom da curs solicitărilor. Documentele se vor depunde personal de către soţi la Biroul de Stare Civilă”, a declarat Dan Laurenţiu, directorul Direcţiei Publice Comunitare Locale de Evidenţă a Persoanelor (DPCLEP) Târgu-Jiu. Dacă în primele ore ale anului 2012, 14 cupluri şi-au unit destinele sub Poarta Sărutului, la trecerea în anul 2011, primarul de Târgu-Jiu a oficiat 20 de cununii civile, iar acum doi ani numărul lor a fost de 18.

Gratuităţi în zilele lucrătoare

31 Artificii si casatorii la poarta [(027676)14-24-35]Târgujienii care vor să-şi pună pirostriile în timpul săptămânii, în orarul de lucru al Primăriei Târgu-Jiu, nu trebuie să achite niciun fel de taxe, însă cei care vor să facă asta în week-end sau în zilele de sărbători legale, până la orele 14:00, vor plăti 100 de lei taxa de căsătorie, 30 de lei cea foto şi tot atât pentru cea video. De asemenea, taxa de căsătorie se dublează, ajungând la valoarea de 200 de lei, dacă soţii solicită oficializarea după orele 14:00 în zilele sfârşitului de săptămână. Totodată, cei care vor să-şi lege destinele în Parcul Central trebuie să scoată din buzunar suma de 400 de lei, indiferent de ziua aleasă, fie că este week-end sau zi lucrătoare, la fel ca şi pentru căsătoriile de Revelion.

Izabella Plăstoi

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here