138 de bebeluşi beneficiază de lapte praf gratuit, în iunie

118

lapte-prafÎn luna mai, la nivelul judeţului Gorj, 138 de bebeluşi beneficiază de lapte praf gratuit. Astfel, 1.104 cutii de lapte vor fi distribuite de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj autorităţilor solicitante. Cei mai mulţi beneficiari sunt la Târgu-Cărbuneşti, Motru şi Rovinari.

 

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a primit lista beneficiarilor de lapte praf din luna iunie 2012. Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP, Elena Piţian, „în această lună avem 138 de beneficiari, cei mai mulţi fiind din Târgu-Cărbuneşti – 57 de bebeluşi, urmat de Motru cu 22, Rovinari cu 11, Godineşti cu 8, Câlnic – 6, Târgu-Jiu – 7. În celelalte localităţi sunt mai puţini. În total, în această lună distribuim 1.104 cutii de lapte praf”. La ora actuală, în stocul DSP Gorj sunt 2.300 de cutii de lapte praf.

Criterii de acordare a laptelui praf

Laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here