136 de bebeluşi primesc lapte praf gratuit

355

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj distribuie peste o mie de cutii de lapte praf, în această lună. S-a solicitat lapte praf gratuit pentru un număr de 136 beneficiari, cei mai mulţi fiind din municipiile Târgu-Jiu şi Motru. Fiecare copil primeşte câte opt cutii, conform prevederilor legale.

În această lună beneficiază de lapte praf gratuit 136 de bebeluşi din judeţul nostru. Din fericire, DSP Gorj are pe stoc câteva mii de cutii cu lapte praf, astfel că nu vor mai exista probleme în distribuirea acestuia. Reprezentanţii primăriilor care au solicitat lapte sunt aşteptaţi la sediul DSP pentru a-şi ridica cutiile. „Avem 136 de beneficiari. Deja am început distribuţia. Pe stoc avem suficient lapte praf, astfel că vom acoperi toate solicitările”, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

Cine beneficiază de lapte praf?
Potrivit legislaţiei în vigoare, laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie).
În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament.
Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, pe reţetă, de către medicul de familie. Fiecare bebeluş primeşte câte opt cutii pe lună.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here