Soprana Felicia Filip concertează la Târgu-Jiu

807

Ziua Naţională Brâncuşi se sărbătorește la Târgu-Jiu alături de soprana Felicia Filip. Aceasta va concerta pe 19 februarie, de la ora 11.00, la Teatrul „Elvira Godeanu” din Târgu Jiu.

Cu ocazia Zilei Naționale Brâncuși, Baletul din Sibiu va avea o reprezentaţie la Târgu-Jiu, iar la eveniment vor fi prezenți actorii Diana Lupescu și Mircea Diaconu, dar și soprana Felicia Filip. Manifestările sunt organizate de Consiliul Județean Gorj, Muzeul Judeţean şi Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului”. „Va avea loc spectacolul «Brâncuşi – Zbor şi Dor». Va fi prezentă soprana Felicia Filip. Pe scenă se va afla şi actorul Mircea Diaconu. Un spectacol deosebit dedicat lui Constantin Brâncuşi. Sunt implicate o serie de instituţii de cultură din subordinea Consiliului Judeţean. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile în sală”, a menționat Oana Paloș, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.
Programul manifestărilor dedicate acestei zile cuprinde și vernisajul expoziției de pictură „Cu șevaletul prin Târgu Jiu” al artistei Corina Perianu şi lansarea culegerii de folclor „Hora-i obicei străbun”, de Mircea Tutunaru, evenimente organizate pe 16 februarie la Motru. Biblioteca Județeană „Christian Tell” organizează pe 17 februarie, la ora 12.00, expoziția fotodocumentară „Brâncuși-141 ani de la naștere”, iar la sediul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj are loc vernisajul de fotografie „De la Brâncuși am învățat piatra să cânte”.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here