130 de bebeluşi primesc lapte praf gratuit

171

lapte prafÎn luna aprilie, 130 de bebeluşi de pe raza judeţului nostru primesc lapte praf gratuit. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, cele mai multe solicitări sunt venite de la Târgu-Cărbuneşti, Motru şi Târgu-Jiu. Peste o mie de cutii de lapte vor fi distribuite după Paşte.

Direcţia de Sănătate Publică Gorj a primit lista beneficiarilor de lapte praf din luna aprilie. Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al DSP, Elena Piţian, „în această lună avem 130 de beneficiari, cei mai mulţi fiind din Târgu-Cărbuneşti – 54 de bebeluşi. La Motru sunt 15 bebeluşi şi opt la Târgu-Jiu. Restul solicitărilor sunt din alte localităţi. În total, în această lună vom distribui 1.040 de cutii de lapte praf. Distribuirea laptelui se va face după Paşte”. La ora actuală, în stocul DSP Gorj sunt 4.479 de cutii de lapte praf. Chiar şi după distribuirea dozelor solicitate pentru luna aprilie, vor mai rămâne pe stoc suficient de multe doze astfel încât să fie acoperite şi cererile din următoarea perioadă.

Criterii de acordare a laptelui praf

Laptele praf este distribuit numai pe criterii medicale, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 şi 12 luni ale căror mame prezintă contraindicaţii ale alăptării (boli grave: TBC pulmonar activ, neoplazii, caşexie, septicemie, boli psihice grave, scleroză în plăci, insuficienţă renală sau cardiacă, diabet zaharat decompensat, tireotoxicoză, mamă infectată cu HIV, tratamente cu citostatice, diazepine, anticoagulante, radioizotopi, eclampsie). În plus, vor beneficia de lapte praf copiii ale căror mame au decedat şi copiii instituţionalizaţi sau daţi în plasament. Prescrierea laptelui praf se va face gratuit, ca şi până în prezent, pe reţetă, de către medicul de familie.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here