13 şcoli s-au înscris la cincinalul „Picături de lumină”

254

Înscrierile la cea de-a cincea ediţie a concursului judeţean „Picături de lumină” s-au finalizat. Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj confirmă că s-au înscris 13 unităţi la  competiţia din acest an. Faza finală şi decernarea premiilor este programată pentru data de 17 mai 2014.

Înscrierile la ediţia din acest a concursului „Picături de  lumină” s-au desfăşurat în perioada 25 februarie – 10 martie. Faza pe şcoli va avea loc pe data de 28 martie, urmând ca până pe 3 aprilie să se transmită rezultatele la DGASPC. Pe 5 aprilie se va organiza faza zonală, dacă este cazul, iar pe 17 mai 2014 se va desfăşura faza judeţeană, ocazie cu care vor fi decernate şi premiile. „S-au înscris 13 şcoli la ediţia din acest an a concursului „Picături de Lumină”. Urmează desfăşurarea fazei pe şcoli, iar în luna mai avem faza finală”, confirmă Gheorghie Zisu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj.
DSC_0017
Promovarea legii 272/2004
DGASPC Gorj a iniţiat Concursul Judeţean „Picături de Lumină” pentru a promova spiritul legii 272/2004. Concursul judeţean „Picături de Lumină” a debutat în semestrul I – 2009 printr-un Concurs Pilot şi se desfăşoară  în fiecare an şcolar. Deşi principiile care guvernează drepturile copilului sunt clare, noua legislaţie privind drepturile copilului este complexă, iar aplicarea ei presupune un înalt grad de cooperare între diferitele grupuri profesionale: cadrele medicale, cadrele didactice, preoţii, poliţia, magistraţii şi asistenţii sociali. Concursul Judeţean „Picături de Lumină” este un concurs de responsabilitate socială, dedicat şcolilor care doresc să se implice în programe de educaţie privind drepturile copiilor.
Concursul, dincolo de premii, oferă posibilitatea implicării şcolii în procesul de cunoaştere şi soluţionare a problemelor privind promovarea şi respectarea drepturilor copiilor, alături de partenerii instituţionali locali.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here