13 miliarde, sub dosul sindicalistului! Iovan demolează CAR-ul SE Turceni, tentat de fondul de garantare

381

Eugen Iovan, lider de sindicat la Sucursala Energetică(SE) Turceni a CE Oltenia, totodată preşedinte al CAR-ului înfiinţat în incinta fostului complex, face tot posibilul să desfiinţeze Casa de Ajutor Reciproc(CAR) pe care de un an a ajuns să o conducă. O spun chiar membrii CAR-ului din Turceni care se plâng de măsurile abuzive luate de preşedintele-lider de sindicat, de ameninţările de care au parte dar şi de faptul că Iovan le-a cerut membrilor externi ai CAR-ului să îşi retragă fondurile de aici. Unii dintre membrii acestei instituţii financiare nebancare susţin că Iovan ar dori să “demoleze” CAR-ul pentru a pune mâna pe fondul de garantare care se ridică la peste 13 miliarde de lei vechi.

Sindicalistul Iovan de la Turceni, cel care a reuşit să-şi angajeze fiica economist la fostul complex energetic în plin conflict legat de reducerea locurilor de muncă, fiul acestuia fiind şi el promovat, tot de puţin timp, şef de tură la staţia de epurare de aici, este acuzat că vrea să pună pe butuci CAR-ul unităţii. De fapt, Iovan a pus piciorul pe CAR-ul fostului complex în urmă cu mai puţin de un an, asta după ce fostul preşedinte a părăsit postul. Iovan şi-a dat seama că CAR-ul este un alt obiect de manipulare a angajaţilor care aveau nevoie de împrumuturi. De asemenea, sindicalistul a realizat că asociaţia este un bun liant cu poliţia din Turceni, agenţii fiind şi ei împrumutaţi la CAR-ul lui.

Funcţii la CAR
Iovan s-a bucurat astfel un an de funcţia de preşedinte şi a jubilat şi mai mult când CAR-ul de la Târgu-Jiu l-a pus vicepreşedinte. Noile funcţii l-au făcut pe Iovan să realizeze importanţa CAR-ului pe care îl conduce dar şi faptul că acesta are la bază un fond de garantare de 13 miliarde lei vechi care ar putea să-i parvină dacă structura s-ar desfiinţa. Cel puţin asta bănuiesc unii membrii ai CAR-ului care se plâng de schimbarea lui Iovan, cel care i-a dat afară brusc, şi incorect, pe unii dintre ei, şi a cerut membrilor externi să se retragă din CAR. “Sigur asta urmăreşte. Să desfiinţeze CAR-ul, structură care nu poate fi controlată de finanţişti, ca să pună mâna pe fond. Poate îi împarte cu cei de la Uniune, sau cu cei care îi fac jocul. Cert este că vrea să desfiinţeze acest CAR care are sute de membrii”, a spus unul dintre cei lezaţi de mutrele lui Iovan. Pe cei care au comentat de salariile date de el celor care lucrează la CAR, ori de intenţiile sale distructive, Iovan i-a ameninţat că-i lasă fără serviciu.

Sindicalistul se îndoaie după vânt
Nu ar fi de mirare un astfel de plan al sindicalistului deoarece se ştie că are grijă doar de interesele personale, mai puţin de cele ale celor pe care a ajuns să-i conducă, de-a lungul timpului. În ultimii ani, Iovan a jonglat cu puterea, cu Marin Condescu iar acum cu Laurenţiu Ciurel asta ca să îşi angajeze odraslele la stat.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here