13 intenții de candidatură la PSD! Ciurel și Costoiu ultimii, dar care se vor cei dintâi parlamentari de Gorj

292

Intențiile de candidatură la alegerile parlamentare ale 13 social-democrați s-au depus, joi, ultima zi declarată în acest scop, la PSD Gorj. Surpriza a reprezentat-o însă solicitarea scrisă a lui Laurențiu Ciurel, fostul manager privat al CEO, care nu mai este membru al PSD și care a declarat public că își amână intenția până după procesul său cu CEO din 6 septembrie, și cea a senatorului Mihnea Costoiu, la adresa căruia au apărut mai multe nemulțumiri din rândul primarilor PSD.

Ziua de 1 septembrie a fost ultima în care social-democrații gorjeni își puteau depune intențiile de candidatură în vederea participării în cele două liste, pentru Senat și Camera Deputaților, la alegerile parlamentare din decembrie. Pe ultima sută de metri, candidații s-au îngrămădit la sediul PSD pentru a se înscrie în cursa alegerilor parlamentare, dovadă că ultimii care au solicitat un loc în listele organizației au fost Laurențiu Ciurel și Mihnea Costoiu.
Candidatura lui Ciurel era așteptată, chiar dacă acesta declarase public că va face asta după data de 6 septembrie, data în care acesta speră ca dosarul său de la Curtea de Apel Craiova, legat de revenirea sa în funcția de conducere de la CEO, să rămână în pronunțare, președintele organizației, Florin Cârciumaru, anunțând public faptul că a discutat acest aspect cu fostul manager al Complexului Energetic Oltenia.

Candidat oficial doar dacă este eligibil
Ciurel va intra în cursa parlamentarelor, însă oficial doar dacă i se va asigura un loc eligibil în lista PSD Gorj. Putem trage această concluzie deoarece, ieri, Ciurel una a zis și alta a făcut. Astfel în timp ce spunea la presă că încă așteaptă, Ciurel își depunea intenția de candidatură la PSD Gorj, vânând unul dintre cele trei locuri considerate eligibile, unul ocupat deja de Victor Ponta și de Ion Călinoiu, în timp ce locul trei este vehiculat drept ocupat de Ion Ciocea ori de către deputatul Mihai Weber.
Lucrurile se vor trasa însă într-o ședință internă de BPJ a PSD Gorj în care candidaturile în cauză vor fi supuse la votul membrilor acestui organism.

13 pentru PSD
Ion Ciocea, primar de Bustuchin, președinta organizației de femei Elvira Șarapatin, Viorel Petcu-consilier municipal, Maria Vasilescu-consilier județean, Claudiu Manta-lider la tineret, Ion Călinoiu-consilier al președintelui CJ Gorj, Laurențiu Ciurel și Mihnea Costoiu sunt social-democrați care și-au depus, în ultima zi, intențiile de candidatură pentru alegerile parlamentare din decembrie. Ei s-au alăturat celor 5 care au făcut acest pas în urmă cu câteva zile, mai exact lui Victor Ponta, Mihai Weber, Bebe Viorel Ionică, Alin Văcaru și Andrei Maioreanu.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here