13 cereri, depuse la APIA Gorj pentru obţinerea ajutoarelor excepţionale destinate producătorilor de lapte

222

Săptămâna trecută, s-a încheiat la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj campania de depunere a cererilor pentru acordarea ajutoarelor de adaptare excepţionale destinate producătorilor de lapte.

Plăţile se efectuează până la data de 30 iunie 2017, potrivit şefilor din APIA Central. “La Centrul Judeţean Gorj APIA, s-au prezentat 13 cereri ale producătorilor de lapte din judeţ aferente unui număr de 59 de capete de vaci de lapte”, a declarat Mihai Versin, directorul adjunct al APIA Gorj.
Hotărârea nr. 211/2017 privind distribuirea unei sume pentru producătorii de lapte din suma stabilită în anexa la Regulamentul delegat (UE) 2016/1.613 al Comisiei din 8 septembrie 2016 de prevedere a unor ajutoare de adaptare excepţionale destinate producătorilor de lapte şi fermierilor din alte sectoare de creştere a animalelor a fost publicată în Monitorul Oficial în 12 aprilie.
Ajutorul financiar se acordă producătorilor de lapte, persoane juridice (PJ), persoane fizice (PF), persoane fizice autorizate (PFA), intreprinderi individuale (II), şi intreprinderi familiale (IF) care îndeplinesc cumulativ următoarele condiţii: deţin un efectiv de vaci de lapte de minim 3 şi maxim 9 capete, pe beneficiar, identificate şi înregistrate în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE) la data depunerii cererii; au livrat/vândut direct minim 4 tone de lapte în perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016; să deţină Registrul Individual al Exploataţiei (RIE) cu cod ANSVSA; produc şi livrează/vând direct lapte la data depunerii cererii.
Producătorii de lapte care deţin un efectiv de vaci de lapte mai mic de 3 capete sau mai mare de 9 capete nu beneficiază de prevederile prezentei hotărâri. Suma alocată pentru acest tip de ajutor excepţional, la nivel naţional, este de 24.284.644,98 lei, echivalent a 5.448.041,5 euro, care se asigură din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pe anul 2017.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here